Oyun programlamaya 0'dan başlamak için yazılım dili önerisi

FuryanD

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar YKS de 2. mezun yılım ve okuyacağım bölüm içinde boş zamanları değerlendirip bir yerden başlayıp gelişmek istiyorum. İngilizcem vasatın üstü. Sizce hangi dil ve nereden nasıl başlamalıyım? Teşekkürler. Ek olarak bilişim teknolojileri/web tasarım ve kodlama mezunuyum HTML CSS biliyorum denebilir ama web geliştirmek bana hitap etmiyor.

Arkadaşlar YKS de 2. mezun yılım ve okuyacağım bölüm içinde boş zamanları değerlendirip bir yerden başlayıp gelişmek istiyorum. İngilizcem vasatın üstü. Sizce hangi dil ve nereden nasıl başlamalıyım? Teşekkürler. Ek olarak bilişim teknolojileri/web tasarım ve kodlama mezunuyum HTML CSS biliyorum denebilir ama web geliştirmek bana hitap etmiyor.
C# ile Unity oyun motorunu kullanabilirsiniz.

Ben de şimdi başlayacağım ben Unity ile başlamak istiyorum bir çok kişi Unity ile başladığını duydum.

Unreal Engine ile başlamak isterdim ama benim gibilere fazla sanırsam.

Benim hiç bilgim yok 14 yaşındayım Unity'den başlamak istiyorum sistemim kaldırsaydı Unreal Engine'la başlayacaktım ama malum işte. Ben sizin yerinizde olsaydım kendimi zorlamak açısından Unreal Engine ile başlardım.

İlk başta javascript, python gibi diller öğrenip veri tipleri, fonksiyonlar gibi temelleri öğrenmeniz lazım. Daha sonra bilgisayarınız yeterse unreal engine ve bedaberinde c++ ile projeler geliştirebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı