Oyun programlamaya nereden başlanır?

EwigeS

Kilopat
Makaleler
1
Arkadaşlar oyun geliştirmek istiyorum. Ama nereden başlayacağım konusunda kararsız kaldım. C#'la Unity mi yoksa C++ ile Unreal Engine 5 mi? C# öğrenip kendimi .Net Core konusunda geliştirip belki bir yerde işe girerim diyorum ama Unreal Engine öğrenmeyi de çok istiyorum ne yapmalıyım sizce?

Unity 2d ve mobil oyunlarda, unreal tps ve fps grafik olarak daha yüksek oyunlarda tercih ediliyor tabi ikisindede her oyun yapılır bence unity den başlayın internette daha çok kaynak bulursunuz.Ben ilk oyun yapma videolarıyla başladım sonra programı yavaş yavaş öğreniyorsunuz.

Unity 2D ve mobil oyunlarda, Unreal TPS ve FPS grafik olarak daha yüksek oyunlarda tercih ediliyor tabii ikisinde de her oyun yapılır bence Unity'den başlayın internette daha çok kaynak bulursunuz. Ben ilk oyun yapma videolarıyla başladım sonra programı yavaş yavaş öğreniyorsunuz.

Unity yeni fiyatlandırma politikasından dolayı çok mantıklı değil.

Unity bulaşmayın internet şuan protestolar ile kaynıyor.

Unreal Engine tek kişiye bence uygun değil. Godot, Defold, Gamemaker seçenekler.

Free versiyonu yok muydu ya onun?

Var ama daha 2-3 günlük yeni bir haber bu biraz araştırırsan görebilirsin. Unity kötü bir motor olduğundan değil yaygınlığını büyük derecede düşüreceği için mantıklı değil dedim. Yoksa hala aynı motor ama alternatiflere dönülecek bir dönem şu an. Cult of the lamb in yapımcıları oyunu satıştan kaldıracaklarını falan söylemişlerdi hatta :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı