Oyun sistemi toplama

xmusx

Decapat
Bir Gaming PC toplarken en fazla bütçe tabii ki de ekran kartının olması gerekiyor. RTX 2070 8 GB, i7 9700K ve anakartı Z390'ın bir modeli olarak seçersek mi performansımız daha yüksek olur? Yani anakartımız 1000 TL civarı, ekran kartımız 4000 TL civarı, işlemcimiz 2800 TL + soğutucu olacak şekilde.
Yoksa işlemcimizi Ryzen 7 2700X, ekran kartımızı GTX 1080 Ti 11G (5300-6000 TL arası bir modeli), anakartımız da yine 1000 TL civarı bir X470 olarak seçsek mi daha yüksek performans alırız? Bu iki seçim de hemen hemen toplam 8000 TL'ye denk geliyor. Veyahut anakartı daha iyi bir model alıp işlemciden veya ekran kartından mı kısmak daha mantıklı olur? (RAM'ler ikisinde de aynı olacak, 2x8 16 GB Vengeance 3200 MHz) Ben pek bilgili değilim bu konularda, yardım ederseniz sevinirim.

Aynı fiyata denk geliyorsa işlemcilerin performansını karşılaştırmak gerek .
Senin verdiğin örnekte intel toplamak daha mantıklı.
Oyun sisteminde ekran kartı nekadar önemlide olsa taban sistemde bir okadar önemli, yanı geriye kalan parçalar .
İlerleyen zamanlarda ekran kartı değişimi yapmak istediğinde sistemin tabanı yani işlemcin ve anakartin çok önem arz eder.

Tek maksat oyun mu yoksa oyun+diğer işler mi? Genellikle rekabetçi oyunlar tek çekirdek performansı daha iyi olan işlemcilerde başarılı olur ama hadi diyelim ki en fazla 20-30 FPS fazla olsun. Olmaz da hadi olsun. Eğer uzun vadeli bir sistem istiyorsanız bence 20 FPS için Intel'e fazla para vermek yerine 2700X ve X470 alın. CL15 3000 ya da CL16 3200 bir RAM ile birlikte gayet iyi olur bence.

Şahsım adına R5 2600 ve RX570 kullanıyorum. Bana yetecek bir seçimdi zamanında.

2020 yılına kadar AM4 soketli AMD işlemciler gelecek. 2020 yılında son jenerasyon güncel ve güçlü bir işlemci alıp Ray Tracing destekli de bir ekran kartı alarak sistemi bir 4-5 yıl daha ileriye götürmeyi planlıyorum. Anakart destekliyor çünkü. Ama Intel bencillik yapıp her sene farklı soket yapısı sunuyor.

Tamam soket falan iyi hoşta 9700k yada 8700 k alan adam zaten 5 sene rahat eder . 9700k nın yetmediği yerde 2700x de yetmeyecektir..
5 sene sonundada bir zahmet değiştir bence sistemi. Şöyle söyleyeyim zamanında üretilen 2. Nesil i7 2700k ve sağlam anakart alanlar hala güncelliğini koruyor . FX serisi alanlar patates olmuş durumda.
Çok iyi hatırlıyorum o FX işlemcilerle AMD nin kendi ayağına sıktığını. Ama şu gün için konuşursak yüksek bütçelerle kesinlikle intel alınmalı .
Ha dersen ki ben yayın açacağım oyun oynayacağım, render, photoshop yapacağım ozaman 10-15 fps den feragat Edip tabiki AMD alınmalı.

Aynı fiyata denk geliyorsa işlemcilerin performansını karşılaştırmak gerek .
Senin verdiğin örnekte intel toplamak daha mantıklı.
Oyun sisteminde ekran kartı nekadar önemlide olsa taban sistemde bir okadar önemli, yanı geriye kalan parçalar .
İlerleyen zamanlarda ekran kartı değişimi yapmak istediğinde sistemin tabanı yani işlemcin ve anakartin çok önem arz eder.
peki diyelim i7 9700k aldım. anakart olarak 1000 tl civarı bir z390 alsam nasıl olur? Bir de işlemciyi "tray" alsam sıkıntı olur mu hani kutusu olmuyor tepsiyle geliyor ya?

peki diyelim i7 9700k aldım. anakart olarak 1000 tl civarı bir z390 alsam nasıl olur? Bir de işlemciyi "tray" alsam sıkıntı olur mu hani kutusu olmuyor tepsiyle geliyor ya?
İ7 9700K daha güçlü. Hem Z390 alırsan da çok iyi olur. RTX 2070 ile GTX 1080Ti arasında dağlar kadar fark yok. Bu yüzden ilk sistemi seçtim. Tray alsan sıkıntı olmaz. Kutu koleksiyonu yapmayacaksan.

İ7 9700K daha güçlü. Hem Z390 alırsan da çok iyi olur. RTX 2070 ile GTX 1080Ti arasında dağlar kadar fark yok. Bu yüzden ilk sistemi seçtim. Tray alsan sıkıntı olmaz. Kutu koleksiyonu yapmayacaksan.
Anladım, çok saol. İşlemci soğutucu olarak güzel bir şey ne önerebilirsiniz 9700k için? (500 tl yi geçmeyecek bir soğutucu)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı