Oyun sistemi toplama

Makaleler
4
Yer
İstanbul, İzmir, Antalya, Moskova
Oynadığım oyunlar Battlefield serisi (BF V dışında hepsi), R6, GTA V, HOI4.

Yüksek grafik veya kaliteli görüntü takıntım yok ama bu oyunları normal grafik ayarlarında kaldıracak bilgisayar toplamayı düşünüyorum.
  1. Ekran ve klavye vb. dahil adam akıllı PC toplasam kaç liraya gelir? Ya da kaç lira bütçe ayırmam gerekir?
  2. Oyun laptopu işimi görür mü?
Para işini de şöyle halledeceğim. Bu sene bir sıkıntı olmaz ise mezun oluyorum ve zaten sınava girmeyeceğim. 3-4 ay asgari ücret benim için yeterli. Biriktirsem yeterli olur mu? 8 senedir aynı lanet bilgisayarı kullanıyorum ve içinde iyi durumda olan tek şey yeni aldığım RX 460 var. Diğer parçalar bir işe yaramıyor.

Sıvı soğutma iş görür mü? Alacağım parça uzun ömürlü olmalı. 3-4 senede bozulmamalı. :D Sıvı soğutmaya güvenebilir miyim?

İşlemci INTEL mi, AMD mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Oynadığım oyunlar Battlefield serisi (BF V dışında hepsi), R6, GTA V, HOI4.

Yüksek grafik veya kaliteli görüntü takıntım yok ama bu oyunları normal grafik ayarlarında kaldıracak bilgisayar toplamayı düşünüyorum.
  1. Ekran ve klavye vb. dahil adam akıllı PC toplasam kaç liraya gelir? Ya da kaç lira bütçe ayırmam gerekir?
  2. Oyun laptopu işimi görür mü?
Para işini de şöyle halledeceğim. Bu sene bir sıkıntı olmaz ise mezun oluyorum ve zaten sınava girmeyeceğim. 3-4 ay asgari ücret benim için yeterli. Biriktirsem yeterli olur mu? 8 senedir aynı lanet bilgisayarı kullanıyorum ve içinde iyi durumda olan tek şey yeni aldığım RX 460 var. Diğer parçalar bir işe yaramıyor.

Sıvı soğutma iş görür mü? Alacağım parça uzun ömürlü olmalı. 3-4 senede bozulmamalı. :D Sıvı soğutmaya güvenebilir miyim?

İşlemci INTEL mi, AMD mi?

Laptop mu masaüstü mü dersen masaüstü derim. Şöyle açıklayım 1050ti li ekran kartlı laptop lar temizinden 5000 liradan başlıyor. Aynı fiyata masaüstü çok daha iyi toplarsın. Eğer laptop zorunlu değilse masaüstü toplamalısın. 3-4 sene götürsün dersen ekipman dahil 6.5 - 7 bin iş görür. Sıvı soğutma ise biraz şans diyeyim. Yani boruların bağlantı yerlerinden aşınıp akabilir diğer parçalara sorun çıkartabilir veya radyatöründe sorun çıkabilir zamanla. Tabi illa bozulacak demiyorum birer ihtimal. İşlemci içinde intel amd arasında çok bi fps farkı yok. Amd almanı öneririm. Hatta yaza kadar beklersen 3. Nesil işlemciler çıkacak Amd nin. İntel şuan aşırı pahalı.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı