Steam Oyun USB'ye mi diske mi hızlı iner?

ismet0006

Centipat
Daha fazla  
Steam'den 50GB'lik oyun indiriyorum. USB'ye mi daha hızlı olur yoksa PC'nin kendi diskine mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
PC'nin kendi diski tabii ki SSD varsa SSD'ye kur, M.2 varsa, M.2'ye kur.

Steam'den 50GB'lik oyun indiriyorum. USB'ye mi daha hızlı olur yoksa PC'nin kendi diskine mi?

Oyunu indirmek internet hızınla alakalıdır. Ne kadar hızda inerse disk o hızda çalışır. Sen oyunu USB'den oynamaktan bahsediyorsan tabii ki diskte oynanması daha iyidir. Hızlı çalışır.

Oyunların indirme hızı senin internetinle alakalıdır.
Oyunların diske yazması ise HDD/m.2/SSD özelliklerine bağlıdır.

ÖRN: Mekanik bir HDD kullanıyorsan ve 7200 RPM de 256 MB önbelleğe sahipse indirme hızın 1GB olsa bile yazma hızı 245 MB/s yazma hızını geçmeyecektir. M.2 ise işlemciye ve Rame olan uzaklığına içerdiği teknolojiye bağlantı yuvasının GEN versiyonuna bağlı olarak okuma yazma hızları değişiklik gösterebilir...

Bende hem HDD hem M.2 var diyorsan :
M.2 rekabetçi oyunları ( MMORPG, Valorant, CS2 gibi )
HDD ise hikaye bazlı oyunları yükleyebilirsin.

ayriyeten bazı simülasyon oyunları ve bazı ,oyunlar M.2 Tavsiye ederken bazıları ise hiçbir bilgi vermeye bilir.
Simülasyon oyunlarında M.2 kullanabilirsin.
Hiçbir bilgi vermeyen oyunları HDD kurabilirsin.

ÖNEMLİ NOT : Hikaye bazlı oyunlarda tek fark açılma hızı olacaktır fakat RPM düşük ve önbelleği az bir HDD sahipsen dokuların yüklenmesi geç olacaktır o yüzden oyun ve iş için minimum 7200 RPM ve 256MB önbelleğe sahip bir hard disk tavsiyemdir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı