Oyunlar için protondb.com sitesine bakması fazlası ile yeterli. Yoksa Ubuntu'da çalışan oyunlar Arch'ta çalışmazdı böyle bir mantık yok.Güzel dağıtım ama oyun için seçenek listesine bile eklemezdim. Sorun yaşarsan topluluktan çözüm alman rahat olmaz. Arch, Fedora, Ubuntu gibi dağıtımlarda çok rahat şekilde destek bulabilirsin.
Güzel dağıtımdır, bir ara ben de kullandım. Sadece oyun oynama amaçlı bir sisteme önermem.Distrowatchda üst sıralardaydı ama oraya çok güvenmemek lazım sanırım.
Oyunlar için ProtonDB yeterli ancak teknik bir aksaklık yaşarsa burada destek bulması zor. Kategorilere gelen aylık mesaj sayısını incelerseniz anlarsınız hocam.Oyunlar için protondb.com sitesine bakması fazlası ile yeterli. Yoksa Ubuntu'da çalışan oyunlar Arch'ta çalışmazdı böyle bir mantık yok.
Gayet iyi şu anda kullanıyorum.
Kurarken Plasma ile kurarsan Ubuntu ve Mint'te karşılaştığından farklı bir arayüz olur. Plasma Linux'ta açık ara en modern ve özellik dolusu arayüzdür.
Tumbleweed konuda önerilen güncelliği en iyi şekilde sağlar.
Kurulumun özet ekranında iken Software yazısına tıklayıp sadece "Plasma Base" olanı seçili bırakırsan temiz bir kurulum olur.
OpenSUSE kullandığım için Ubuntu kullananlara yardım edemiyor muyum? Bilmiyormuş gibi davranma.Oyunlar için onlar yeterli ancak teknik bir aksaklık yaşarsa burada destek bulması zor. Kategorilere gelen aylık mesaj sayısını incelerseniz anlarsınız hocam.
Ne gibi bir konuda yardıma ihtiyaç duyacak da yardım edemeyeceğiz Allah aşkına?Gnu/Linux = Gnu/Linux.
Gnome ve Plasma son derece farklı. Olay hantallık değil.GNOME biraz hantal bir de galiba plasmaya göre.
Bilgili kullanıcı için iş farklı, agresifliğe gerek yok. Türkiye'de yüksek sayıda bilgili kullanıcı bulunmuyor. Tekrar dediğim gibi kategorilere gelen mesaj sayılarına bakabilirsin.OpenSUSE kullandığım için Ubuntu kullananlara yardım edemiyor muyum? Bilmiyormuş gibi davranma.
Türkiye'de daha yeterli bir forum bulunmuyor. Burada bile OpenSUSE kullanıcısı düşükken Türkçe destek bulmak zor.Dünya Technopat üstünden dönmüyor.
Konulara cevap yazarken yaptığım şey internetten kopyala yapıştır yapmaya çok benziyor.Bilgili kullanıcı için iş farklı, agresifliğe gerek yok. Türkiye'de yüksek sayıda bilgili kullanıcı bulunmuyor. Tekrar dediğim gibi kategorilere gelen mesaj sayılarına bakabilirsin.
Basit şeyleri büyütmüyorum, basitlik söz konusu olduğunda OpenSUSE ilk kullanıcı dostu dağıtımlardan olsa bile günümüzde çok daha basit dağıtımlar bulunuyor.Konulara cevap yazarken yaptığım şey internetten kopyala yapıştır yapmaya çok benziyor.
Eğer "Linux'ta bölümlendirme nasıl yapılır?", "Hibernate nasıl kurulur?", "Bootloader'i nasıl değiştiririm?" gibi oldukça teknik ve gereksiz işlerle uğraşmıyorsan olaylar hep aynı.
Poweruser olmayan kullanıcı eğer kendisi yapıyorsa sistemi kuruyor yapılacak ayarlamalarını yapıyor ve sadece kullanıyor.
Eğer dediğim gibi protondb.com üstünde çalışıyor olarak işaretlenmiş bir oyunu çalıştırıp sorun yaşarsa bunu herhangi bir kullanıcı oyun yorumlarını açıp çok kolay bir şekilde çözümü bulabilir.
Agresif gibi duruyor çünkü gayet basit şeyleri ya büyütüyorsunuz ya da daha zor olması için uğraşıyorsunuz.
Evet bu durumda Ubuntu var. Kullanıcı beğenmemiş.Basit şeyleri büyütmüyorum, basitlik söz konusu olduğunda OpenSUSE ilk kullanıcı dostu dağıtımlardan olsa bile günümüzde çok daha basit dağıtımlar bulunuyor.
RegataOS Leap ve Tumbleweed'in ortasında kalan bir dağıtım. Bu iki dağıtımı birleştirip daha iyi nasıl oldu? Hala openSUSE tabanlı.OpenSUSE tabanlı olan RegataOS düşünülebilir ancak saf OpenSUSE'yi sadece oyun amaçlı olan bir sisteme önermem.
Sadece Steam vb. yazılımlar ön yüklü geliyor. Klasik dağıtımlardan onları koparıp giden özelliklere sahip değiller.Oyun için olan tonla dağıtım varken de önermek saçma. Yeni ve oyun oynamayı amaçlayan kişiler için daha büyük topluluğa sahip dağıtımlar kullanmak önemlidir.
Sırf kullanıcıyı uğraştırmaması yeterli, son kullanıcı adına konuşuyoruz.RegataOS Leap ve Tumbleweed'in ortasında kalan bir dağıtım. Bu iki dağıtımı birleştirip daha iyi nasıl oldu? Hala openSUSE tabanlı.
Oyun konusunda özelleştirilmiş kerneller işi çok değiştiriyor, oyun amaçlı olan dağıtımların da çoğu bunu sunuyor. Kurması zor mu? Çoğu dağıtımda değil ama yeni kullanıcı neden uğraşsın? Üstelik sadece oyun oynayacak birisi.Sadece Steam vb. yazılımlar ön yüklü geliyor. Klasik dağıtımlardan onları koparıp giden özelliklere sahip değiller.
"Oyuncu" olarak piyasaya sunulan herşey hep aynı. Ha ışıklandırmışın ha Steam'i yüklü sunmuşsun.
Bir işletim sistemi kurulması söz konusu bu kadar oob deneyimi aramak hatalı.Sırf kullanıcıyı uğraştırmaması yeterli, son kullanıcı adına konuşuyoruz.
%1 performans farkı için uğraşa değmez.Oyun konusunda özelleştirilmiş kerneller işi çok değiştiriyor, oyun amaçlı olan dağıtımların da çoğu bunu sunuyor. Kurması zor mu? Çoğu dağıtımda değil ama yeni kullanıcı neden uğraşsın? Üstelik sadece oyun oynayacak birisi.