Oyun ve platform önerisi

techno_tr

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GameGaraj Slayer X5T
RAM: 32GB(2*16) DDR5
SSD: 1TB NVMe M.2 (PCIe 4.0)
İşlemci: i5 13500HX
Ekran Kartı: RTX 5050 115W
Meslek
Öğrenci
RAM
32GB DDR5
SSD veya HDD modeli
1TB M2 SSD
Ekran kartı
RTX 5050 100+15W
İşlemci
i5 13500HX
İlk bilgisayarımı aldım ve şu an ETS 2 hariç hiç oyunum yok. Bilgisayar oyunlarını genel olarak sadece ismen biliyorum. O yüzden oyun önerisine ihtiyacım var. Bir de hangi platformdan alacağım konusunda kararsızım. Çünkü örnek vermek gerekirse GTA V Steam'de pahalı, Epic Games'e de nedenini bilmesem de Launcher'ı kötü diyorlar. Bir de Microsoft Store'da da Epic'dekiyle aynı fiyata satılıyor ve Yapı Kredi'nin kampanyasıyla Microsoft Store'dan alınca 300TL indirim oluyor ama buradaki GTA V de açılmıyor diye bir yorum gördüm. Sizce şu an hangi oyun hangi platformdan alınır?

Oyun için bütçe:
Steam ve Microsoft Store için 600TL (Max. 700 TL olur ama olmasa daha iyi).
Epic Games için 500TL (Max. 600TL olur ama olmasa daha iyi).

Son olarak bu platformlarda iyi cashback veren banka kartı biliyorsanız söylerseniz sevinirim. (Nays, Paycell, Tami, Yapı Kredi, iş ve Ziraat Bankası kartım var. Bunların dışında olmalı.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Epic games Launcher evet kötü ama hikayeli oyun alacaksan oradan alabilirsin. Sonuçta 1 kez oynayıp bir daha ne zaman oynayacağın belli olmuyor.

Online oyun alacaksan kesinlikle steam.

Epic games Launcher evet kötü ama hikayeli oyun alacaksan oradan alabilirsin. Sonuçta 1 kez oynayıp bir daha ne zaman oynayacağın belli olmuyor.

Online oyun alacaksan kesinlikle steam.
Epic Launcher'ın kötü olmasının sebebi ne ve ne gibi bir dezavantaja sebep oluyor? GTA V şu an Epic'de 525, Steam'de 1350TL. Epic 'den alsam veya MS'dan alsam ne gibi bir fark olur?

Son düzenleme:
Epic Launcher'ın kötü olmasının sebebi ne ve ne gibi bir dezavantaja sebep oluyor? GTA V şu an Epic'te 525, Steam'de 1350TL. Epic'den alsam veya MS'dan alsamne gibi bir fark olur?

Hız olarak yavaş. Özellik bakımından eskikleri var ve arada bir Bug'a giriyor. Her oyun Cross platform da desteklemiyor bazen Epic'den oyunu alan adam Steam'den alan arkadaşına bağlanamıyor vs. Biz bunu en çok Dead Island 2 oynarken yaşadık. Hikayenin belirli kısmında ilerlemiştim Epic Games üzerinden ama Game Pass'den oynayan arkadaşım bir türlü oyunuma bağlanamadı. Bende oyunu ayrıca 2. kez Gamepass'den indirmek zorunda kaldım. Kendi save'im için ayrı arkadaşım için ayrıca oynadım oyunu resmen.

Hikayeli oyunları nerede ucuzsa oradan alabilirsin. Microsoft Store veya Epic Games fark etmez. Online oyuna gelince Steam en mantıklısı her zaman. Modlaması kolay veya atölye desteği sunuyor zaten. Discord vs arızalıysa Steam'den sesli iletişim kurma şansın var. Yazışma ekranı ve oyundayken açtığın arka planı daha stabil.

Microsoftta oyunlar ucuz olmasına rağmen mod desteği bazen yok bu yüzden çok tercih etme. Steam dolar olduğu için genelde hem mstoredan hem de epic'ten pahalı. Epic hem bedava oyun sayesinde hem de lunanın hediye oyunları sayesinde en hızlı kütüphanenin dolduracağım yer. Steamde bunu cs2'de box düşürüp satarak yaparsın. Başka bir yöntem de kinguin, g2a, itemsatış gibi sitelerden oyun keyleri satın almak. Çok ucuza bulabilirsin ama genelde riskine değmez.

Oyun olarak ise önerilerim mafia 2, skyrim, cod mw serisi, Mass effect serisi, dragon age serisi, witcher 2, 3...

Microsoftta oyunlar ucuz olmasına rağmen mod desteği bazen yok bu yüzden çok tercih etme. Steam dolar olduğu için genelde hem mstoredan hem de epic'ten pahalı. Epic hem bedava oyun sayesinde hem de lunanın hediye oyunları sayesinde en hızlı kütüphanenin dolduracağım yer. Steamde bunu cs2'de box düşürüp satarak yaparsın. Başka bir yöntem de kinguin, g2a, itemsatış gibi sitelerden oyun keyleri satın almak. Çok ucuza bulabilirsin ama genelde riskine değmez.

Oyun olarak ise önerilerim mafia 2, skyrim, cod mw serisi, Mass effect serisi, dragon age serisi, witcher 2, 3...
CS2'de box düşürüp satmak için Seçkin Durumu Yükseltmesi'ni satın almak gerekiyor mu?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı