Oyun ve platform önerisi

Steam ile Epic'in fiyatı arasında dağlar kadar fark var. Eğer benim gibi abi ben girerim oyunumu oynarım keyfime bakar çıkarım dersen hiç düşünme Epic'ten al. Launcher da Launcher tutturmuşlar gidiyor, hiçbir önemi yok kardeşim benim için, ben oynuma bakarım. Kaldı ki ben hiç sorun yaşamadım şimdiye kadar ne Launcher da ne oyun konusunda ne de iade konusunda. Ama müşteri hizmetleri 5 para etmez.

Microsoft Store ve Xbox üzerinden mecbur kalmadıkça alma. Oyun dosyalarını şifreliyor ve Türkçe yama ve mod kurmak bayağı zorluyor hatta her oyunda olmuyor da.

Steam ise Epic Games gibi yerel fiyatlandırma yapmıyor. Sırf bu yüzden bile bizi umursamıyorlar diye düşünüp mecbur kalmazsam almadığım bir platform.

Oyun önerim ise kendi tarzıma göre a palagu e tale serisi, Hearts of Iron 4, Factorio, This War of Mine(bu biraz zor beğenilir), detroit become human.eskilerden Red Alert 2, Age of Empires 2, spore.

Üstelik Epic Games hesabına yüzde 20'lik oranda bakiye veriyor.

Son düzenleme:
Steam keyleri araştırabilirsin bazen çok ucuz oluyor Epic Games'ten bile ucuz oluyor. Ayrıca Steam ve Epic'te dönemlik indirimler oluyor bunları da bekleyebilirsin.

Steam'ı tercih edin ana platform olarak, kütüphanenizi orada dizmeye başlayın. En güvenilir, en köklü yer. Çok ucuz olursa da Epic veya Xbox platformlarından alabilirsiniz. Mesela geçen Super Meat Boy 2-3 TL'ydi galiba. Xbox'ta dendiği gibi Türkçe yama kurmak zor, o gerekiyorsa size uzak durun.

@shirai Hocam dediğiniz tam doğru değil, şu yerel fiyatlandırma olayı yani. Steam dolara geçince eski oyunlar biraz kazık fiyatta oldu ama yeni çıkan oyunlar genelde dolar bazında yerel fiyatlandırmayla satılıyor. Çoğu oyun bütün platformlardan daha ucuz fiyatta. Mesela basit bir örnek aşağıda. Yapmıyor diyemezsiniz yani, kaç tane örnek atabilirim böyle.

1767879530186.png

1767879537997.png

Steam'ı tercih edin ana platform olarak, kütüphanenizi orada dizmeye başlayın. En güvenilir, en köklü yer. Çok ucuz olursa da Epic veya Xbox platformlarından alabilirsiniz. Mesela geçen Super Meat Boy 2-3 TL'ydi galiba. Xbox'ta dendiği gibi Türkçe yama kurmak zor, o gerekiyorsa size uzak durun.

@shirai Hocam dediğiniz tam doğru değil, şu yerel fiyatlandırma olayı yani. Steam dolara geçince eski oyunlar biraz kazık fiyatta oldu ama yeni çıkan oyunlar genelde dolar bazında yerel fiyatlandırmayla satılıyor. Çoğu oyun bütün platformlardan daha ucuz fiyatta. Mesela basit bir örnek aşağıda. Yapmıyor diyemezsiniz yani, kaç tane örnek atabilirim böyle.

Eki Görüntüle 2636434
Eki Görüntüle 2636435
GTA V, RDR 2, Cyberpunk 2077 bu oyunlardan hangileri Epic'ten alınabilir? GTA V ve RDR 2 birkaç gün önce Epic'le Steam arasında çok fark yoktu ama şu an Steam'da çok pahalı. Sizce şimdi Epic'ten mi alayım yoksa Steam'de tekrardan indirime girmesini mi beklemeliyim?

Steam keyleri araştırabilirsin bazen çok ucuz oluyor Epic Games'ten bile ucuz oluyor. Ayrıca Steam ve Epic'te dönemlik indirimler oluyor bunları da bekleyebilirsin.
Key almak güvenli mi? Direkt Steam'den almaya göre bir fark var mı?

GTA V, RDR 2, Cyberpunk 2077 bu oyunlardan hangileri Epic'ten alınabilir? GTA V ve RDR 2 birkaç gün önce Epic'le Steam arasında çok fark yoktu ama şu an Steam'da çok pahalı. Sizce şimdi Epic'ten mi alayım yoksa Steam'de tekrardan indirime girmesini mi beklemeliyim?
Hocam Steam'da bazı oyunlar biraz daha pahalı. Mesela Cyberpunk 2077 DLC'yle birlikte Epic'te 600 civarı oluyor, Steam'da 1200 civarı oluyor.

RDR2 de Steam'da 645 TL olmuş mesela en son, Epic'teki fiyatına yakın, Epic'te 570 civarıydı. Bunu Steam'dan alın bence.

GTA 5'de Epic'te daha ucuzdu diye biliyorum. Çok kazık olanları Epic'ten alabilirsiniz. Ama aradaki fark çok değilse Steam'dan yapıştırın.

Bu iki siteden oyunların isimlerini yazıp bakabilirsiniz fiyat geçmişine.

Hocam Steam'da bazı oyunlar biraz daha pahalı. Mesela Cyberpunk 2077 DLC'yle birlikte Epic'te 600 civarı oluyor, Steam'da 1200 civarı oluyor.

RDR2 de Steam'da 645 TL olmuş mesela en son, Epic'teki fiyatına yakın, Epic'te 570 civarıydı. Bunu Steam'dan alın bence.

GTA 5'de Epic'te daha ucuzdu diye biliyorum. Çok kazık olanları Epic'ten alabilirsiniz. Ama aradaki fark çok değilse Steam'dan yapıştırın.

Bu iki siteden oyunların isimlerini yazıp bakabilirsiniz fiyat geçmişine.
Epic/Steam
GTA V 525 TL /30$= 1300TL
RDR 2 575 TL/60$= 2600TL
Cyberpunk 350TL/45$= 1950TL

Hepsinde Epic açık ara daha ucuz.

RDR yi hatırlamıyorum ama GTA V birkaç gün önce Steam'da Epic'den sadece 160TL pahalıydı. Acaba fiyatı tekrar düşer mi?

Epic/Steam
GTA V 525 TL /30$= 1300TL
RDR 2 575 TL/60$= 2600TL

RDR yi hatırlamıyorum ama GTA V birkaç gün önce Steam'da Epic'den sadece 160TL pahalıydı. Acaba fiyatı tekrar düşer mi?
Hocam ben indirimli fiyatını söylüyorum, siz direkt indirimsiz fiyatını baz almayın.

İndirimsiz fiyatla indirimli fiyatı karşılaştırmanız tuhaf geldi.

Hocam ben indirimli fiyatını söylüyorum, siz direkt indirimsiz fiyatını baz almayın.
Fiyatlara az önce baktım. 5 Ocak'a kadar indirimliydi. Şu an indirim bittiği için fiyatlar yukarda yazdığım gibi yüksek.

Key almak güvenli mi? Direkt Steam'den almaya göre bir fark var mı?

Ben bazı oyunları key aldım hep.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı