Merhaba. Bazı parçaları Fransa'dan getirtme şansım var. Gönlüm Intel'den yana fakat soğutma problemleri var sanırım. Bu kez AMD sistem toplamak istiyorum. 3-5 dakikalık video render işleri yapıyorum Premiere Pro ve After Effects programlarında.
Bana AMD'nin en iyi işlemcisini ve bu sokete uyumlu anakartını yazar mısınız? Hatta bir de 64 GB RAM önerirseniz çok mutlu olurum. Soğutucuyu ve PSU’yu da es geçmeyelim.
Ekran kartı ve SSD olarak ise aşağıdaki ürünleri seçtim. Açıkçası sizden benim için bir sistem toplamanızı rica ediyorum.
ASUS ROG astral GeForce RTX 5080 OC 16 GB GDDR7 256 bit DLSS 4 ekran kartı.
250K bütçede ekran kartı asla 5080 olmamalı bence. O bütçede çok rahat bir şekilde 5090 sistem dizilebilir.
Ekran kartını Avrupada 3000 Euro civarında bulma şansınız var. Belki işlemciyi de Fransa'dan getirtebilirsiniz.
Kalan parayla da diğer parçalar halledilebilir ancak şunu şunu yapın diyemiyorum ekran kartı ve işlemci aldıktan sonra kalan bütçenize göre öneride bulunabiliriz ancak.
@Tripmaker
Bu bütçeye gerçekten çok iyi bir bilgisayar toplanabilir.
Ekran Kartını çok rahat 5090 yapabiliriz.
Ayrıca render için düşünüyorsanız intel de düşünülebilir.
Biraz ayrıntıya ve bilgisayar ile neler yapacağınızı anlatmanız gerekmekte
@Tripmaker
Ekran kartını çok rahat 5090 yapabiliriz.
Ayrıca render için düşünüyorsanız Intel de düşünülebilir.
Biraz ayrıntıya ve bilgisayar ile neler yapacağınızı anlatmanız gerekmekte.
Çok uzatmamak için yazmamıştım. Bilgisayarı ev stüdyomda müzik üretiminde kullanacağım. Ve bu müziklere videolar yapıp klip çekip onları düzenleyip render alacağım 4K çözünürlükte. Boş zamanlarımda sadece Zula oynuyorum. Şu an sistemim Intel tabanlı fakat Intel'in yeni nesil işlemcilerinde sorun yaşayan insanlar görünce AMD'ye şans vermek istedim. Seçeceğimiz Anakart modelinde Thunderbolt desteği de olmalı, harici ses kartı kullanıyorum.
Çok uzatmamak için yazmamıştım. Bilgisayarı ev stüdyomda müzik üretiminde kullanacağım. Ve bu müziklere videolar yapıp klip çekip onları düzenleyip render alacağım 4K çözünürlükte. Boş zamanlarımda sadece Zula oynuyorum. Şu an sistemim Intel tabanlı fakat Intel'in yeni nesil işlemcilerinde sorun yaşayan insanlar görünce AMD'ye şans vermek istedim. Seçeceğimiz Anakart modelinde Thunderbolt desteği de olmalı, harici ses kartı kullanıyorum.
@Tripmaker
Ekran kartını çok rahat 5090 yapabiliriz.
Ayrıca render için düşünüyorsanız Intel de düşünülebilir.
Biraz ayrıntıya ve bilgisayar ile neler yapacağınızı.
Çok uzatmamak için yazmamıştım. Bilgisayarı ev stüdyomda müzik üretiminde kullanacağım. Ve bu müziklere videolar yapıp klip çekip onları düzenleyip render alacağım 4K çözünürlükte. Boş zamanlarımda sadece Zula oynuyorum. Şu an sistemim Intel tabanlı fakat Intel'in yeni nesil işlemcilerinde sorun yaşayan insanlar görünce AMD'ye şans vermek istedim. Seçeceğimiz anakart modelinde Thunderbolt desteği de olmalı, harici ses kartı kullanıyorum.
@Tripmaker FULL ASUS SİSTEM
200.000 TL
ASUS Tuf güç kaynaklarındaki ekran kartı kabloları, yanmaya ekstra dayanıklı
İstediğin gibi thunderbolt çıkışı olan bir anakart
8 TB SSD
Asus proart anakartlar senin gibi medya üreten insanlar için özel tasarlanıyorlar, fazlasıyla port ve soğutma desteği barındırıyorlar. Dolayısıyla Gaming bir anakart almaktansa böyle bir anakart almak senin için çok daha mantıklı