Oyun ve render için 250.000 TL sistem önerisi

Bütçe
250.000
AMD Ryzen 9 9950X.
ASRock X870e taichi Wi-Fi AMD AM5 DDR5 e-ATX
G.Skill Trident Z5 RGB F5-6400J3239F24GX2-TZ5rk
Raijintek amper 1200, 80Plus platin, ATX, 12000W.
Arctic Liquid Freezer III - 420 Intel/AMD uyumlu, 420mm radyatörlü, 3x14cm P14 PWM fanlı, sıvı işlemci soğutucu (acfRE00137A)
KC3000 SKC3000D/2048G 2TB 7000/7000MB/s PCI-e NVMe M.2 SSD disk.
Lian Li Lancool II'ı siyah RGB mid-Tower e-ATX Gaming (oyuncu) kasa (g99.lan3RX. 00)
MSI GeForce RTX 5080 Suprim SoC 16g 16 GB GDDR7 256 bit DLSS 4 ekran kartı.

Daha 2 hafta önce toplamıştım. Sogutucu ve Power'i degistirmeni tavsiye ederim. 420'lik LC daha sessiz çalışıyor.

Alabileceğin 24+2+2 fazlı en iyi anakart. 18+2+2 fazlı Carbon'dan ve X870e-eden çok daha iyi.

Anakarta o kadar para dökmek saçma olur 20 ila 22 fazlı anakart render için idealdir.

Faz olayı hangi aşamada önemli? Herhangi bir OC işlemi yapmayacağım. Son olarak SSD'yi tek alıp takmak mı mantıklı yoksa iki adet almak mı? 1TB C sürücüsü, 2TB D sürücüsü şeklinde düşünmüştüm.

Herhangi bir oc yapılmayacaksa arkadaşın dediği gibi 18/20 faz yeterli olur

Ancak soğutucu yarı yarıya kisilip benzer performansı veren artics liquid freezer 3 aldığı taktirde anakarti değiştirmesini öneririm. Aşağıdaki linkten bakabilirsiniz soğutma ve fazin önemine
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Faz olayı hangi aşamada önemli? Herhangi bir OC işlemi yapmayacağım. Son olarak SSD'yi tek alıp takmak mı mantıklı yoksa iki adet almak mı? 1TB C sürücüsü, 2TB D sürücüsü şeklinde düşünmüştüm.

OC hız aşırtma dediğimiz olay (overclock ) yani işlemci ve RAM frekanslarını yükseltmek için yapılan teknik ayarlamalar

Üst düzey hız aşırtma anakartların elektrostatik gücü 20 faz ile 27 faza kadar 110A güce sahiptir Ağır render işlemleri için idealdir.

Orta düzey hız aşırtma anakartların elektrostatik gücü 17 fazdır bu faz yapısında (80A ila 90A) Güce sahiptir render alınabiliyor

Gaming düzeydeki anakartlar ise sadece işlemcinin güç değerini besleyecek kadar olan faz yapısı 15 ila 16 arasındadır. Yanlışım varsa bilgilendirin.

Herhangi bir OC yapılmayacaksa arkadaşın dediği gibi 18/20 faz yeterli olur.

Ancak soğutucu yarı yarıya kisilip benzer performansı veren Arctis Liquid Freezer 3 aldığı taktirde anakarti değiştirmesini öneririm. Aşağıdaki linkten bakabilirsiniz soğutma ve fazin önemine
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

18 tamam da 20 faz ile üst seviye hız aşırtma grubuna giriyor 😀

Son düzenleme:
Eğer taichi fazla gelir veya stok bulamazsan aşağıdaki linkteki anakarti alabilirsin 20+2+2 fazli o da https://www.akakce.com/anakart/en-u...-wi-fi-amd-am5-ddr5-atx-fiyati,794986888.html

Şahsen 250000 liraya sistem topluyorsa arkadaş 18 fazlı anakart bakmam.Arkadaşta makul şeyler söylüyor eğer diğer bileşenlerden eminseniz Carbon yerine Nova tercih edebilirsiniz.

OC hız aşırtma dediğimiz olay (overclock ) yani işlemci ve RAM frekanslarını yükseltmek için yapılan teknik ayarlamalar

Üst düzey hız aşırtma anakartların elektrostatik gücü 20 faz ile 27 faza kadar 110A güce sahiptir Ağır render işlemleri için idealdir.

Orta düzey hız aşırtma anakartların elektrostatik gücü 17 fazdır bu faz yapısında (80A ila 90A) Güce sahiptir render alınabiliyor

Gaming düzeydeki anakartlar ise sadece işlemcinin güç değerini besleyecek kadar olan faz yapısı 15 ila 16 arasındadır. Yanlışım varsa bilgilendirin.

18 tamam da 20 faz ile üst seviye hız aşırtma grubuna giriyor 😀
Genelde 20-25 bandindaki anakartlarin hepsi 18 faz 😁 Taichi ve Nova benzer fiyat aralığında biraz daha ilgi çekici 😁

Eğer taichi fazla gelir veya stok bulamazsan aşağıdaki linkteki anakarti alabilirsin 20+2+2 fazli o da https://www.akakce.com/anakart/en-u...-wi-fi-amd-am5-ddr5-atx-fiyati,794986888.html

Şahsen 250000 liraya sistem topluyorsa arkadaş 18 fazlı anakart bakmam. Arkadaşta makul şeyler söylüyor eğer diğer bileşenlerden eminseniz Carbon yerine Nova tercih edebilirsiniz.

Gaming sistem için 15 ila 18 fazlı anakartlar idealdir yok ben 20 fazlı anakart alacağım diyorsa render ve üst düzey hız aşırtma için idealdir 80 ila 90 amper olan anakartlar oyunlarda daha iyi sonuçlar elde ediyor işlemciler 110 amperlik anakartlar hız aşırtma da güç çeken işlemciler için önemli faktördür.

Şahsen 250000 liraya sistem topluyorsa arkadaş 18 fazlı anakart bakmam. Arkadaşta makul şeyler söylüyor eğer diğer bileşenlerden eminseniz Carbon yerine Nova tercih edebilirsiniz.

Genelde 20-25 bandindaki anakartlarin hepsi 18 faz 😁 taichi ve Nova benzer fiyat aralığında biraz daha ilgi çekici 😁

😅 Tek unsur faz değil kullandığı PCB kalınlığı da önemli.

Gaming sistem için 15 ila 18 fazlı anakartlar idealdir yok ben 20 fazlı anakart alacağım diyorsa render ve üst düzey hız aşırtma için idealdir 80 ila 90 amper olan anakartlar oyunlarda daha iyi sonuçlar elde ediyor işlemciler 110 amperlik anakartlar hız aşırtma da güç çeken işlemciler için önemli faktördür.
Dediklerinize katılıyorum.Tercih arkadaşa kalmış, biz öneride bulunalım da 😁

Şahsen 250000 liraya sistem topluyorsa arkadaş 18 fazlı anakart bakmam.Arkadaşta makul şeyler söylüyor eğer diğer bileşenlerden eminseniz Carbon yerine Nova tercih edebilirsiniz.

Genelde 20-25 bandindaki anakartlarin hepsi 18 faz 😁 Taichi ve Nova benzer fiyat aralığında biraz daha ilgi çekici 😁
Ben taichi yerine novayı alırım neden dersen novada olan taichi de yok 😅

Dediklerinize katılıyorum.Tercih arkadaşa kalmış, biz öneride bulunalım da 😁
Aynen 😁

Ben forumda gördüğüm tomahawk sorunlarından dolayı biraz da Carbon istememiştim açıksasi oldukça iyidir eminim ki..

Neyymiş ki nova ile taichinin farkı halbuki çok detaylı bakmıştım bshshshsjjs aldığım vakitte nova stokta yoktu Taichi de çıkınca 15 dk içinde tükendi 😁

Ben forumda gördüğüm Tomahawk sorunlarından dolayı biraz da Carbon istememiştim açıksasi oldukça iyidir eminim ki.

Neyymiş ki Nova ile taichinin farkı halbuki çok detaylı bakmıştım bshshshsjjs aldığım vakitte Nova stokta yoktu taichi de çıkınca 15 dk içinde tükendi 😁

MPG serisinde Edge, Carbon, ace stabil seri kullandım hiçbir serisinde problem yaşamadım ama ama MAG serisi biraz sorunlu oluyor ASRock'ta ise taichi ve Nova serisi MPG serisi gibi ama Legend ise MAG serisi gibi.

Eğer çift yaparsanız RAID yaparsanız daha performanslı olur.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı