Oyun ve Render Ortak Kullanım için 8700K vs 1700X

Hangisini tercih etmeliyim?

• Oy verenlerin toplamı
    16
W

Wero

Ziyaretçi
Başlıkta da belirttiğim gibi alacağım işlemci hem oyun hem render için ortak kullanım amaçlı olacak. After Effects, InDesign vs. işlerde render yapacağım. Oyun bakımından her türlü oyun farketmeksizin oynayacağım. Tercihimde yardımcı olursanız sevinirim. Açıkçası 8700K’yı biraz daha önde görüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Render için 1 ay önce kurdum pc yi gamingx 1060 ve ryzen 7 1700 render müthiş başka birşey demiyorum alıcak san ryzen al hocam benim bütçe yetmedi 1080 ve x li ryzene elinde imkanın var ise affetme

Render için 1 ay önce kurdum pc yi gamingx 1060 ve ryzen 7 1700 render müthiş başka birşey demiyorum alıcak san ryzen al hocam benim bütçe yetmedi 1080 ve x li ryzene elinde imkanın var ise affetme
Evet Ryzen daha ileri dönük bir işlemci. cpu.userbencmark.com sitesi üzerinden kendi sistemimi ayarladım. Intel’li sistem Ryzen’li sistemin oyun konusunda çok önde. Render tarafında ise az bir farkla 8700K önde. Açıkçası 8700K bana daha mantıklı geldi.

Evet Ryzen daha ileri dönük bir işlemci. cpu.userbencmark.com sitesi üzerinden kendi sistemimi ayarladım. Intel’li sistem Ryzen’li sistemin oyun konusunda çok önde. Render tarafında ise az bir farkla 8700K önde. Açıkçası 8700K bana daha mantıklı geldi.
Bu tür siteler genellikle yanlış bilgi verirler.
Evet,i7 8700K almak daha mantıklı. Ancak,AMD Ryzen işlemcilerin 4. nesline kadar AM4 soketini kullanacak. Yani çıkacak yeni Ryzen işlemciler (Son kullanıcıya 2018 Şubat'ta ulaşacak)8. nesilden daha güçlü olur gibime geliyor. Hem daha kolay geliştirme yaparsınız.

Bu tür siteler genellikle yanlış bilgi verirler.
Evet,i7 8700K almak daha mantıklı. Ancak,AMD Ryzen işlemcilerin 4. nesline kadar AM4 soketini kullanacak. Yani çıkacak yeni Ryzen işlemciler (Son kullanıcıya 2018 Şubat'ta ulaşacak)8. nesilden daha güçlü olur gibime geliyor. Hem daha kolay geliştirme yaparsınız.
Hocam olmadı en kötü ihtimalle işlemci ve anakartı sonra alırım. Zaten Volta Mimarili ekran kartları gelecek yakın zamanda ekran kartını da beklemeyi düşünüyorum.

1080P oyunculukta İntel daha avantajlı. Ama sizinki gibi üst seviye bir bilgisayarda 2K veya 4K oyun oynanıca Ryzen ve İntel aynı performansı veriyorlar. Ayrıca Ryzen Render'da açık ara bastı gitti :D Bu yüzden Ryzen öneririm.

1080P oyunculukta İntel daha avantajlı. Ama sizinki gibi üst seviye bir bilgisayarda 2K veya 4K oyun oynanıca Ryzen ve İntel aynı performansı veriyorlar. Ayrıca Ryzen Render'da açık ara bastı gitti :D Bu yüzden Ryzen öneririm.
Ama hocam her oyunu da 2K veya 4K oynamayacağım :d 1080p oynayacağım oyunlarda olacak. Ayrıca render özellikleri neredeyse aynı. Ben kararımı Ryzen 2. Nesil çıkınca vereceğim. En doğru karar bu sanırım.

Hocam 1080P'de de öyle ahım şahım bir fark yok. Tek fark işte İntel biraz daha "FePeSe" veriyor. İşlemci kullanımı Ryzen'lerde daha düşük. Ayrıca Render'da aynı değil. Ryzen uçtu gitti hani, İntel'e dönüp baksa göremez :D

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı