Oyun ve simülasyon için 37-38 bin TL PC toplama

Bütçe
Bütçe yaklaşık 37-38 bin
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar bir sistem toplamak istiyorum ama amacım sadece oyun değil. Aynı zamanda Matlab programıyla simulasyonlar da yapıyorum. Bu programda paralel for loop denen bir olay var. Burada da işlemci gücü önemli oluyor. Bundan dolayı burada işlemci tercihlerimi ve anakart tercihlerimi neden yaptığımı belirtmek istiyorum. Bu şekilde önerilerinizi almaktan mutluluk duyarım.

İşlemci = Ryzen 7950X.
Anakart = ASRock B650 Pro RS.
RAM = Patriot Viper Venom 32 GB (2x16) 6000 MHz CL30 DDR5.
PSU = High Power Performance Gold gd HP1-S2850GD-F14C gen5 850W Power Supply.
Kasa = Phanteks P600S.
Soğutma = Arctic Liquid Freezer III 420.

İşlemci şeçme nedenim çoklu çekirde iyi pir performansa ihtiyacım var. Bu işlemcinin yeterli olduğunu düşünüyorum çok da uçmaya gerek yok. Bechmark olarak 62 bin yeterli bana ama işlemcinin çok ısındığını biliyorum. Bundan dolayı da ASRock anakart şeçtim ki VRM'leri forumda da mevcut. Çoğu premium anakarta göre gayet güzel sıcaklık değerleri var. RAM çok fark etmez ama CL değeri olsun frekansları olsun hoşuma gitti 32 de yeterli bana. PSU başka şeçenekler de alabilirim ama HP zaten kendini kanılamış marka. 850 de yeterli diye düşünüyorum. Kasayı şeçme nedenim 420'lik sıvı soğutucuyu takabilmek bu da Phanteks kasların tasarımı da hoş sığıyor da hem de çok da pahalı değil (ikinci elleri mevcut). Soğutma zaten Arctic kendini kanıtlamış marka. Şu an kafama takılan daha çok soğutma fazla mı yoksa hava soğutma da tercih edilebilir mi? Eğer sıvı soğutma takmayacaksam kasayı da Dark Maxima V30 olabilir diye düşündüm.

Düşüncelerinize ihtiyacım var, işlemci çok ısındığını biliyorum ve genellikle oyunda değil de bütün çekirdekleri kullanarak simulasyon yapmak biraz ısındırabilir diye düşünüyorum.

Not: Şu an ekran kartı acele değil bunlara karar verdikten sonra ekran kartı çok da önemli değil çok da ağır oyunlar oynamıyorum zaten.

Düşüncelerinize ve önerilerinize açığım yardımlarını bekliyorum şimdiden teşekkürler. Bütçe yaklaşık 37-38 bin

Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkürler, sadece PSU tarafında süphem var, PSU biraz yüksek olabilir. Diğer taraftan sıvı soğutma gerekli mi sorusu kafamda var. Bazen iyi bir kule soğutucu ile arasında 2-3 derece oynuyor onun dışında çok darboğazı olduğunu düşünmüyorum.

Teşekkürler, sadece PSU tarafında süphem var, PSU biraz yüksek olabilir. Diğer taraftan sıvı soğutma gerekli mi sorusu kafamda var. Bazen iyi bir kule soğutucu ile arasında 2-3 derece oynuyor onun dışında çok darboğazı olduğunu düşünmüyorum.

Hocam PSU'nun yüksek olması pek bir sorun yaratmaz yeter ki düşük olmasın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı