Oyun videoları biter mi?

bu konu için çok sağol kanka vallah bu konuyu o kadar merak ediyorumki hatta ben sordum kimse cevap vermedi gibi :D bir daha yaptım ceza aldım teşekkürler bu konuda bende cok düşünüyorum yani oyun videosu cekmek bittimi kafamıza göre oyunlar artık izleniyormu bunu cok merak ediyorum birde yani ben oyun video izlemeye çalışınca sıkılıyorsan diğerleri neden sıkılmasın oluyorum. yani oyun videoları artık sıkıcı oluyor galiba (keşke olmasa)

Oyun videoları bitse bile oyunlarda örneğin elden ringde ölmeden oyunu bitirme challange örnek verdim bu tarz zorlayıcı ve ilgi çekici konseptler ile her oyun videosu tutabilir ya da bir oyunu kısa sürede tüm başarımlarıyla bitirmek gibi TR'de böyle içerik çok az var ben çok sevdiğim için yabancılardan izliyorum ama böyle içerik yaparsanız sıkı takipçiniz olurum.

Eski nesil oyuncu tayfa oyun videosu izleme olayını zaten sevmiyordu. Adı üstünde oyun bu izlenmesi değil deneyimlenmesi gerek. Öte yandan yeni nesil tayfada da benim gibi oyun videosu izlemeyi sevmeyen, oyunu 1080P düşük ayarlarda 30FPS bile olsa kendi oynamak isteyen(Cyberpunk'ı 1650 ile low ayarlarda 30FPS oynamıştım) tayfa var ve bu tayfa oyunların ulaşılabilirliği arttığı için(Türkiye ve Arjantin gibi 3. dünya ülkelerini saymıyorum) insanlar kendi oynamaya yöneliyor. O yüzden dolayı günümüzde lets play videoları artık çok tutulmuyor. Ha tabii walkthrough, no commentary videoları tutuyor çünkü günümüzde 1 dakikalığına bile oyunda tıkansak açıp onlara bakıyoruz. PowerPyx gibi kanalların %100 Trophy(Achievement) guide videoları da bitmez. Çünkü 10 saatlik oyuna 100 saat gömüp tüm başarılarını alan çok var. Yayında oyun oynama da bitmez çünkü millet sohbet ederek izliyor ve çoğu kişi oyunun önemli yerlerinde yayıncının anlık tepkisine bakmayı seviyor. Fakat lets play videoları oyunlara ulaşmakta zorluk yaşayan ülkeleri saymazsak pek tutulmuyor. En fazla GTA 6 falan çıkarsa millet nasılmış diye ilk izlenim videolarını izler geçer.
Ha bu arada baştaki cümlemi özellikle kalınlaştırdım. Özellikle Türkiye'de oyunu oynamayıp bir tane yayıncıdan izleyip sonra eleştiren, oyunu oynamış ve eleştiren birine laf atan insan bol. En basit örneklerden biri olan God of War'u önce izleyin sonra oynayın sanki daha önce hiç izlememiş gibi bambaşka bir deneyim yaşayacaksanız. Hayatı CS:GO olan 2-3 yayıncıdan oyun izleyip onun oyunu oyun kültürü olmadığı için çöp bile olsa beğenip övmesine kapılıp kendisi de öven çok var.

Sanmam. Oyun videolarının ben daha çok gelişeceğini düşünüyorum. Bugünkü bir oyunla bundan 10 yıl sonraki oyunun arasında büyük bir fark olacağını düşünüyorum. YouTube'da izlenir, izlenemez. Orasını bilemem ancak oyun videoları bitmez.

Biter ama Korku ve Online oyun videolarının sonunun geleceğini hiç sanmıyorum.

Oyun videoları sadece YouTube Türkiye ile sınırlı değil. Burada milyonluk kanallar 10-20k izleniyor olabilir ama globalde milyonlar izleniyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı