Oyun yaparken triangles sayısı kaç olmalı?

Lui06

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 5070
Ryzen 5 7600x
32 GB RAM
2 tb ssd
Oyun yapmaya yeni başladım. Unreal Engine 5 kullanıyorum FPS artışı olması için ağaçları çimleri vs nanite kullanıyorum bu yüzden triangles sayıları çok fazla gözüküyor. Görselde gördüğünüz üzere daha çimleri eklemedim, 13 milyon triangles var. Bu çok mu anlamadım ve sizce ağaçları lod mu nanite mi kullanmalıyım? Ya da ağaçlar falan her şeye lod mu ayarlayayım, nanite mi yapayım?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-09-24 155219.png
    Ekran görüntüsü 2025-09-24 155219.png
    275,2 KB · Görüntüleme: 20
Oyun yapmaya yeni başladım. Unreal Engine 5 kullanıyorum FPS artışı olması için ağaçları çimleri vs nanite kullanıyorum bu yüzden triangles sayıları çok fazla gözüküyor. Görselde gördüğünüz üzere daha çimleri eklemedim, 13 milyon triangles var. Bu çok mu anlamadım ve sizce ağaçları lod mu nanite mi kullanmalıyım? Ya da ağaçlar falan her şeye lod mu ayarlayayım, nanite mi yapayım?
Nanite genelde yüksek polygonlu meshlerde ve landscape'de kullanılır. En son öyleydi, eğer ağacın da polysi normalde yüksekse ve nanite açınca FPS kazandırıyorsa aç. Eğer fark yoksa LOD kullanabilirsin. Bir de nanite açtıktan sonra poly sayısının pek bir mantığı yok çünkü nanite'ın poly sistemi çok daha farklı. Örneğin 1M polyli bir meshin var ve nanite açtın -> 20M Nanite poly oluyor ama 20 kat performans kazanıyorsun (örnek)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı