Oyun yapımcısı olmak için bölüm önerisi

Hocam çok güzel yazmışsınız :) Merak ettim şu an neler yapıyorsunuz? Hedeflerinize ulaştınız mı? Büyük ihtimalle sizinle aynı kaderi paylaşacağız ondan soruyorum :)

Ne güzel zamanda yazdınız. Bugün 15:00'da son finalime giriyorum. Bir 10 günlük de staj bulursam mezunum. Bir yandan nişanlandım :) Bir yandan da Almanya'daki bir kaç firmayla görüşmeler yaptım. 3 boyutlu model tasarlama alanında iş görüşmelerine gideceğim baharda (ya da Skype yapacağız). Hayırlısıyla da Eylül gibi yolcuyum. Yarından itibaren C++ ve Unreal Engine kurslarıma da devam edeceğim. Tam donanımlı gidip işimi garantiye almak istiyorum.

Ne güzel zamanda yazdınız. Bugün 15:00'da son finalime giriyorum. Bir 10 günlük de staj bulursam mezunum. Bir yandan nişanlandım :) Bir yandan da Almanya'daki bir kaç firmayla görüşmeler yaptım. 3 boyutlu model tasarlama alanında iş görüşmelerine gideceğim baharda (ya da Skype yapacağız). Hayırlısıyla da Eylül gibi yolcuyum. Yarından itibaren C++ ve Unreal Engine kurslarıma da devam edeceğim. Tam donanımlı gidip işimi garantiye almak istiyorum.
Başarılar umarım işe alınırsınız.

Merak ettiğim bir şey var. Madem oyun üzerine bir iş arıyorsunuz, neden bölümünüzü bitirmek istiyorsunuz? Elinize diplomadan başka ne geçecek? Bu arada başarılar dilerim :)

@Can Çeralp bende oyun yapımı alanında kendimi geliştirmek istiyorum ve aklımda en kötüsü de olsa bir Bilgisayar Mühendisliğine gitmek vardı. Fakat yazınızı okuduktan sonra bir kez daha üniversitelerin aslında ne kadar boş olduğunu görmüş oldum. Sizce ben yine kötüde olsa Bilgisayar Mühendisliğine mi gideyim yoksa Anadolu Üniversitesi BÖTE bölümü de yeterli olur mu? Kesin olarak değil ama tavsiye niteliğinde bizim gibi oyun yapımına merakı olanlara aklınıza gelen bir kaç bölüm ve üniversite önerebilir misiniz?

Merak ettiğim bir şey var. Madem oyun üzerine bir iş arıyorsunuz, neden bölümünüzü bitirmek istiyorsunuz? Elinize diplomadan başka ne geçecek? Bu arada başarılar dilerim :)

Teşekkür ederim :)

Bitirince;
1) Bitirmiş olacağım. Diplomamın olması yurtdışı çıkışımda iş bulmam için bir artı.
2) Hayatımda verdiğim tüm sözleri tuttum. Bu okulla da zamanında mahkemelik olup bırakmıştım, sonra dönüp kendime bitirme sözü verdim. O sözü tutmuş olacağım.
3) Çağımızın sorunlarından birisi; "erteleme ve bitirememe" sorunu yaşıyorum ben de. Sevmediğimiz bir sürü şeyi, sevmediğimiz hayat şartlarıyla yapmaktan gelen bir mutsuzluk, düzensizlik ve ekonomik/psikolojik kaygı hali var. Bıraksaydım stratejik olarak zaman kazanırdım belki, ama psikolojik olarak "sen şu hayatta en nefret ettiğin şeyi bile bitirdin, gerisi sana vız gelir Can" deme hakkını elde edip, hayatın beni zorladığı yerlerde o hakkı kullanabilmek istiyorum. Kendime bunu göstermeme ihtiyacım var.

Teşekkür ederim :)

Bitirince;
1) Bitirmiş olacağım. Diplomamın olması yurtdışı çıkışımda iş bulmam için bir artı.
2) Hayatımda verdiğim tüm sözleri tuttum. Bu okulla da zamanında mahkemelik olup bırakmıştım, sonra dönüp kendime bitirme sözü verdim. O sözü tutmuş olacağım.
3) Çağımızın sorunlarından birisi; "erteleme ve bitirememe" sorunu yaşıyorum ben de. Sevmediğimiz bir sürü şeyi, sevmediğimiz hayat şartlarıyla yapmaktan gelen bir mutsuzluk, düzensizlik ve ekonomik/psikolojik kaygı hali var. Bıraksaydım stratejik olarak zaman kazanırdım belki, ama psikolojik olarak "sen şu hayatta en nefret ettiğin şeyi bile bitirdin, gerisi sana vız gelir Can" deme hakkını elde edip, hayatın beni zorladığı yerlerde o hakkı kullanabilmek istiyorum. Kendime bunu göstermeme ihtiyacım var.
Kendinize söz verdiyseniz bilemem ama istemediğin bir şeyi, sırf egoyu tatmin etmek için yapmak bana pek mantıklı gelmiyor. Peki sorabilirsin şu an neden okula devam ediyorsun o zaman diye. Bunun cevabı okula başlamadan önce okulun bomboş bir yer olduğunu bilmemem ve bunun bana zaman kaybettirmesi. Şuan okulu bıraksam oyun yazarak para kazanacak bilgiye sahip değilim. Eğer lise bittikten sonra kendimi oyun programcılığına adasaydım şu an çok farklı bilgilere sahip olurdum(1 yıl üniversite hazırlık+ 3 yıl üniversite) Ama ileride muhtemelen ben de okulu istemeyerek bitireceğim.
Bu arada Unreal Engine için kaynak tavsiyesinde bulunabilirim. Güzel sohbetti teşekkürler. :)

@Can Çeralp bende oyun yapımı alanında kendimi geliştirmek istiyorum ve aklımda en kötüsü de olsa bir Bilgisayar Mühendisliğine gitmek vardı. Fakat yazınızı okuduktan sonra bir kez daha üniversitelerin aslında ne kadar boş olduğunu görmüş oldum. Sizce ben yine kötüde olsa Bilgisayar Mühendisliğine mi gideyim yoksa Anadolu Üniversitesi BÖTE bölümü de yeterli olur mu? Kesin olarak değil ama tavsiye niteliğinde bizim gibi oyun yapımına merakı olanlara aklınıza gelen bir kaç bölüm ve üniversite önerebilir misiniz?

Anadolu Üniversitesi'yle ilgili hiç araştırma yapmadığım için inanın sorunuzu cevaplamak benim için çok zor. Bölümü de bilmiyorum. Eğer açık öğretim bir bölüm ise, ve sizin de zamanınız, durumunuz müsaitse açık öğretim yerine seçtiğiniz bir şehirdeki 4 yıllık bir üniversitenin teknik bölümüne gidin derim. Sonuçta okul araç demiştim, yeni bir şehri görmeniz ve ufkunuzun genişlemesi için bir araç olacaktır böylelikle. İTÜ'nün bana en büyük katkısı İstanbul'dur. Ayrıca okulda edineceğiniz arkadaş kitlesi de işinize yarayacaktır.

Eğer açık öğretim değil, yukarıda anlattığım gibi "gitmeli" bir bölümse Eskişehir öğrencilik ruhunu yaşamak ve gelişmek için çok güzel bir yer.

Ekleme: Google'a yazınca, mezunlarının öğretmenlik ve akademisyenlik alanlarında çalışabileceği yazılmış. Yanlışım yoksa derslerin içeriği de buna göre olacaktır; öğretmenlik yapabilir demek, türlü eğitim-öğretim derslerinin de size verilmesi demek; akademisyenlik demek, türlü derslerde pratikten hayli uzaklaşıp teoriye derinlemesine dalmak demek. İki durum da sizi "piyasa" algısından uzaklaştırıp, günün birinde özel sektörde, oyun alanında iş bulmanıza olumsuz yansıyacaktır diye düşünüyorum.

"kötü" değil ama, iyi huylu öğretim kadrosu ve ülke içinde bilinen çalışmaları ile pozitif bir imaj çizen, aynı zamanda durumunuzu da yettiği ve seveceğiniz bir şehirdeki, nispeten kolay bir bilgisayar mühendisliği işinize yarayacaktır, hatta ileride oyun sektöründe meslektaş olacağınız bazı arkadaşları edinebilir, muhatap olacağınız hocalarla tanışabilirsiniz.

Okulun, bölümün ve hocalarının nasıl olduklarını ise en iyi Google'a, Ekşi'ye vs sorarak öğrenebilirsiniz.

Dijital oyun tasarımı bölümü veya bilgisayar mühendisliğine girmelisin.
BM ne alaka onu anlamadım? Arkadaşım BM okuyor bende BSM okuyorum. Seçmeli ders hariç normal derslerden oyunla alakalı bir şey geçmiyor. Seçmeli derslerde bir elin parmağını geçmeyecek derecede.
Kendinize söz verdiyseniz bilemem ama istemediğin bir şeyi, sırf egoyu tatmin etmek için yapmak bana pek mantıklı gelmiyor. Peki sorabilirsin şu an neden okula devam ediyorsun o zaman diye. Bunun cevabı okula başlamadan önce okulun bomboş bir yer olduğunu bilmemem ve bunun bana zaman kaybettirmesi. Şuan okulu bıraksam oyun yazarak para kazanacak bilgiye sahip değilim. Eğer lise bittikten sonra kendimi oyun programcılığına adasaydım şu an çok farklı bilgilere sahip olurdum(1 yıl üniversite hazırlık+ 3 yıl üniversite) Ama ileride muhtemelen ben de okulu istemeyerek bitireceğim.
Bu arada Unreal Engine için kaynak tavsiyesinde bulunabilirim. Güzel sohbetti teşekkürler. :)
Unreal Engine için bana kaynak tavsiyesinde bulunabilir misiniz? Teşekkürler :)

Son düzenleme:
BM ne alaka onu anlamadım? Arkadaşım BM okuyor bende BSM okuyorum. Seçmeli ders hariç normal derslerden oyunla alakalı bir şey geçmiyor. Seçmeli derslerde bir elin parmağını geçmeyecek derecede.
Ders içeriklerinde oyun hakkında bir içerik olduğunu yazmadım zaten,derslerde oyunla ilgili bir içerik olmaması sencede gayet normal değilmi ? Mezun olduktan sonra kendini oyun yapımcılığı hakkında geliştirirsin olur biter.

Ders içeriklerinde oyun hakkında bir içerik olduğunu yazmadım zaten,derslerde oyunla ilgili bir içerik olmaması sence de gayet normal değil mi ? Mezun olduktan sonra kendini oyun yapımcılığı hakkında geliştirirsin olur biter.
4 sene BM okuyup mezun olduktan sonra tekrardan oyun konusunda eğitim almak yerine sence de direk basit bir bölüme gidip kendini evde veya kurslarda geliştirmesi veya oyunla alakalı bir bölümü gitmesi mantıklı olmaz mı? Çünkü BM okurken adam akıllı boş vaktin kalmıyor (eğer saçma sapan bir üniversitede okumuyorsan). Boş yer vakit kaybetmemiş olur.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı