Oyun yapımcısı olmak için bölüm önerisi

Kendinize söz verdiyseniz bilemem ama istemediğin bir şeyi, sırf egoyu tatmin etmek için yapmak bana pek mantıklı gelmiyor. Peki sorabilirsin şu an neden okula devam ediyorsun o zaman diye. Bunun cevabı okula başlamadan önce okulun bomboş bir yer olduğunu bilmemem ve bunun bana zaman kaybettirmesi. Şuan okulu bıraksam oyun yazarak para kazanacak bilgiye sahip değilim. Eğer lise bittikten sonra kendimi oyun programcılığına adasaydım şu an çok farklı bilgilere sahip olurdum(1 yıl üniversite hazırlık+ 3 yıl üniversite) Ama ileride muhtemelen ben de okulu istemeyerek bitireceğim.
Bu arada Unreal Engine için kaynak tavsiyesinde bulunabilirim. Güzel sohbetti teşekkürler. :)

Ben teşekkür ederim.
Kaynak içn de hayır demem:)

Ben teşekkür ederim.
Kaynak içn de hayır demem:)
Udemy'deki en kapsamlı türkçe UE4 kursu. Halen devam eden bir kurs ve Discord grubunda hocaya soru sorabilirsin.
C++ için burası çok güzel.
Genelde kullandığım kaynaklar burada. Ama Epic Games'in canlı yayınlarına da mutlaka bak, mükemmel şeyler gösteriyorlar. Ama sürekli takip ettiğim türkçe udemy kursu var. Eğer özel olarak istediğin konu varsa (animasyon, yapay zeka vs.) ayrı olarak atabilirim eğer izlemişsem.
1578433158711.png

4 sene BM okuyup mezun olduktan sonra tekrardan oyun konusunda eğitim almak yerine sence de direk basit bir bölüme gidip kendini evde veya kurslarda geliştirmesi veya oyunla alakalı bir bölümü gitmesi mantıklı olmaz mı? Çünkü BM okurken adam akıllı boş vaktin kalmıyor (eğer saçma sapan bir üniversitede okumuyorsan). Boş yer vakit kaybetmemiş olur.
Açıkcası bu kişisel bir tercih,sana göre mantıklı olmayabilir bir başkasına göre 4 sene BM okuduktan sonra kendini oyun üzerine geliştirmek daha mantıklı olabilir.Bu yüzden bu konuyu tartışmak mantıksız.Ayrıca arkadaşın iyi bir üniversitede BM okuyup okuyamayacağını da bilmiyoruz.

Açıkcası bu kişisel bir tercih,sana göre mantıklı olmayabilir bir başkasına göre 4 sene BM okuduktan sonra kendini oyun üzerine geliştirmek daha mantıklı olabilir.Bu yüzden bu konuyu tartışmak mantıksız.Ayrıca arkadaşın iyi bir üniversitede BM okuyup okuyamayacağını da bilmiyoruz.
Eğitim olarak hangi Üniversiteler daha iyidir acaba, bu konuda bilgisi olan birisi var mı?

Yani sadece ezbere, teorik bilgiler verip daha sonra zor sınavlara sokarak öğrencinin kendi istediği alanda gelişmesi yerine hocaların ağız kokusunu çekmediği, mesleğine de katkısı olacak eğitimin verilmesinden bahsediyorum.

Yani dediğin gibi kişisel bir tercih sonuçta. Boşuna tartışmaya gerek.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı