Oyun Yapımına Nereden Başlanmalı?

Bu işe herşeyden önce hikaye ile başlamalısınız. Oyuncuyu saran, devam ettiren bir hikaye ve senaryoya ihtiyacınız var. Şahsen ben grafikten daha çok (grafikte bir nebze önemli tabii) hikayeye bakarım. İsim konusu da çok önemli. Oyunu kısaca anlatan, kolay söylenen ve de kısaltması olan (çok önemli değil) (GTA, LOL, RDR, TLOS gibi) bir isminiz olursa çok iyi olur.

Öncelikle mobilden bir çerez oyun yaparak az da olsa olayı kavrayabilirsiniz. Modelleme olayından bahsetmiyorum bile sosyalde çok fazla bilgili arkadaş var. Yolunuz açık olsun. Bizde isteriz yerli dünyada ses getiren bir oyunumuz olsun. Başarılar

Gerçekten çok teşekkür ederim

Herkes çok zor tek başına yapamazsın falan demiş. 2 kişilik bir ekiple gayet güzel 2D bir oyun yapılabilir. Bir kişi çizim modelleme diğer kişi kodlama. Böyle daha iyi olur ama 1 kişiylede yapılabilir. 2D oyunlar kötü olanlara sesleniyorum Undertale nekadar fazla sattı haberiniz varmı?

Arkadaşın bahsettiği 2D oyun yapmak değil yalnız. MMORPG falan yapmak istiyorum deyince, haliyle bu mesajlar geldi. Ayrıca Undertale'ı güzel yapan unsur senaryo ve oynanışta ki çeşitlilik. Bunları da sıradan kişiler ile yapamazsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…