Matematiğim kötü olduğu için bilgisayar bölümlerine giremiyorum maalesef.
Matematiğim kötü diyerek işi hemen bırakmayın yazılım matematik ister matematik olmadan nasıl kod yazacaksınız hocam? Bence elinizde olan imkanları sonuna kadar değerlendirin Allah çalışana veriyor şu an Allah'a iman etmeyenler bizden kat ve kat zenginler biz Allah'a iman ediyoruz ama çalışmazsak istediğimizi asla elde edemeyiz siz bence iyi bir ünivrsiteye girin AYT çalışmanız gerekiyor.
Öncelikle bilmen gerekiyor ki oyun yapma işi o kadar kolay değil. 100-120 kişilik ekipler dahi sıkı çalışarak 4-5 yılda bir oyun çıkarabiliyorlar. Üstte arkadaşların dediği gibi kodlamasından tutta tasarımına kadar her şeyi öğrenmen ve bunları da iyi bir şekilde oyuna geçirmen gerekiyor. Misal Stardew Valley'e bakabilirsin. Tek bir kişinin gece gündüz çalışması sonucu 5 yılda ortaya çıkan harika bir iş. Sana ilham verebilir.
Ne tür bir oyun yapmayı düşünüyorsunuz? 2D mi yoksa 3D mi? Ayrıca oyununuzu hangi platformlara çıkarmayı düşünüyorsunuz? Bu soruları cevaplarsanız yardımcı olabilirim.
Kod yazmayı üstün derece de matematik bilmeden de yapabiliriz diye düşünüyorum kendi fikrim bu linç edilmek istemiyorum şimdi.
Hocam pek bilmiyorum ben 15 yaşındayım ve yurt dışında gelişmiş bir oyun şirketinde çalışma hayali olan birisiyim benim fikrim bu gelişmiş bir üniversite. Sizin dedikleriniz de doğru ben hayatımda sadece basit kodlar yazmış birisiyim.
Allah razı olsun hocam İnşallah sizin de hayalleriniz gerçekleşir umarım istediğiniz oyunu yaparsınız size kolay gelsin hocam.Umarım hayallerin gerçekleşir dostum.
Tek başına yapılacak iş değil bence, yapsan bile çok uzun sürer. En az 5 kişi olmanız gerek mesela. Birisi senaryoyu yazarken diğeri modelleme yapar. Kalan diğerleriyse fizik motoru, animasyonları falan yapar.
Dostlar 17 yaşındayım 6 yaşımdan beri her türlü oyunu oynayıp bitirmişimdir yani oyunlarla içli dışlıyım. Benim bir hayalim var bilenler varsa bilgi verirse sevinirim. Dostlar ben PC için bir oyun yapmak istiyorum ama oyun yapma bilgim 0 ve program bilgimle kod bilgim yok. Bugün dedim ki artık ne varsa öğrenip bu işe girişeceğim! İlk başlar da hangi programı kullanmam gerek? Neleri öğrenmem gerek? Bana şöyle bir rehber gibi yazabilirsiniz 0'dan 100'e her şeyi. Çok mutlu olurum.
Allah razı olsun hocam inşallah sizin de hayalleriniz gerçekleşir umarım istediğiniz oyunu yaparsınız size kolay gelsin hocam.
O daha ileri seviyelerde yapılacak olanlar aslında.
Arkadaşların da dediği gibi Unity ile başlamanı tavsiye ederim. Mantığı basit, anlaşılması kolay. İstersen YouTube'dan istersen Udemy'den ücretli veya ücretsiz derslerden istersen patika. Dev üzerinden ücretsiz derslere ve istersen de devletin oluşturmuş olduğu ve sertifika da verdiği BTK Akademi'den de ücretsiz derslere ulaşabilirsin. Sana tavsiyem patika. Dev'de bulunan Unity derslerinden ilerlemen olacaktır. Çünkü Unity'nin ana sayfasında bulunan eğitim videoları orada bulunuyor. Yabancı kaynak ama Türkçe alt yazıyı kullanarak dersleri izleyebilirsin. BTK Akademi'de önce oyunlarla öğretmeye başlamıyorlar. Öncelikle temel terimleri öğretiyorlar daha sonrasında 5 adet oyun yapıyorlar. YouTube'da çok fazla eğitim videosu var. Udemy'yi denemedim. Ondan bir şey söyleyemeyeceğim onunla ilgili. İngilizce yoksa öğrenmeye gayret et çünkü çok lazım olacak. Unity'yi Türkçeye çevirip de kullanma İngilizce haliyle kullan. Çünkü başka kaynaklardan yardım alacağın zaman İngilizce olarak karşına çıkacaktır sıkıntı çekersin. Merak ettiğin başka sorun olursa sorabilrisin.
Katılıyorum. Kodlama olmadan oyun olmaz.Öncelikle şunu bilmeniz lazım: Henüz programlama geçmişi yokken yeterince iyi bir oyun yapılamaz(Core Games diyenler gelmeden önce söyleyeyim. Core Games ile özgün oyun yapılamaz. Hatta Core Games'teki oyunları oyundan bile saymıyorum).
Teşekkürler dostum iyi akşamlar dilerim.
Öncelikle şu yanıt için gerçekten çok teşekkür ederim bugün konuyu açtıktan sonra saat neredeyse saat 9'a kadar araştırdım kafaya koydum bir kere öğreneceğim diye daha bırakmam bir de orta seviye İngilizcem var yeterli olur diye düşünüyorum tekrardan teşekkürler iyi akşamlar hocam.
Anladım yani 2D bir oyun düşünüyorsunuz. Öncelikle bir oyun motoru seçip onun dilini öğrenin. Ben diğer arkadaşlar gibi Unity'yi önermiyorum. Unity yeni başlayan birisi için 2D'si fazla karışık, 3D'si ise fazla yetersiz bir oyun motoru bence. Bu yüzden Unity ile yapılmış oyunların %80'i çöp diye tabir edebileceğimiz oyunlar ve insanların bir oyunun açılışında Unity logosunu görünce kendisini kalitesiz bir oyunun beklediğini düşünmesinin sebebi de bu. (Zaten İronSource ile Unity birleştikten sonra Unity reddit sayfasındaki moderatörler bile Godot'a geçmeyi önermişlerdi) Tavsiyem öncelikle Godot'u öğrenin. Godot ile C# veya Godot'un kendi programlama dili olan ve Python'a çok benzeyen GDScript'i kullanabilirsiniz.Celeste tarzı bir şeyler çok hoş olur ve daha az zorlar diye düşünüyorum tabii ki açık dünya falan daha güzel de tek kişi yapamaz o kadar. Dead Cells de çok güzeldi o türler de düşünüyorum anlatamadım kusura bakmayın minibüsteyim şu anhangi platform demişsiniz onu da cevaplayayım PC platformuna çıkarmayı istiyorum.