Oyun yapmak için ne öğrenilmeli?

793692

Decapat
Merhaba arkadaşlar. Stardew Valley gibi 2,5D basit oyunları yapmak istiyorum. Hangi yazılım dilini öğrenmeliyim? Ya da başka alternatifleri var mıdır?

C# öğrenip unity ile başlayabilirsiniz. Ben öğrenmeye üşendigim için eğer birazcık kodlama biliyorsanız YouTube'da oyun yapma videoları var onları izleyip sizde onlarla birlikte oyunu yapmaya çalışın ben öyle öyle öğrendim ve baya da eğlenceli oluyordu.

C# öğrenip Unity ile başlayabilirsiniz. Ben öğrenmeye üşendigim için eğer birazcık kodlama biliyorsanız YouTube'da oyun yapma videoları var onları izleyip sizde onlarla birlikte oyunu yapmaya çalışın ben öyle öyle öğrendim ve bayağı da eğlenceli oluyordu.

Link atabilir misiniz hocam?

Unity'i tavsiye ederim. Onun için C# öğrenmeniz gerekmektedir.

Sıfırdan yazılıma başlayacağım. İlgi alanımdı zaten şimdiye nasip oldu. Tam kapsamlı öğrenmek için kaç ay lazım ve önerebileceğiniz eğitim videoları var mıdır?

C# ve Unity ile başlayabilirsiniz.

İlk hangisinden başlamalıyım?

Sıfırdan yazılıma başlayacağım. İlgi alanımdı zaten şimdiye nasip oldu. Tam kapsamlı öğrenmek için kaç ay lazım ve önerebileceğiniz eğitim videoları var mıdır?

İlk hangisinden başlamalıyım?
YouTube'da olacağını tahmin ediyorum hocam.

C# başlayın sonra hafiften C#'ı Unity üzerinden kullanmayı da öğrenirsiniz.

Link atabilir misiniz hocam?
İlk vereceğim öneri tabiki de Brackeys kanalı olacak. Videolarına göz gezdir düşüneceğim çoğu mekaniği yapmışlar.
Onun dışında Ali Onur Geven var hareket ve animasyonlara bakmıştım. Oyun yaparken sadece ne yapsam diye düşün sonra youtubedan her yapacağın mekaniği incele yapmaya çalış. Yani bana göre böyle daha eğlenceli geliyor.
Burak Kardaş youtube kanalında videoda kodlayarak oyun yapıyor.
Brackeys:
Ali Onur Geven:
Burak Kardaş:

Unity ve C# en mantıklı seçenek. Unutma sorun olmaz çünkü öğrendiğiniz heöen her şeyi sürekli kullanacağınız bir bol tekrarla kalıcı olacaktır. Unutsanız bile tekrar bakınca hemen hatırlanıyor sıfırdan öğrenme gibi çok zaman almıyor.

Unity ve C# en mantıklı seçenek. Unutma sorun olmaz çünkü öğrendiğiniz heöen her şeyi sürekli kullanacağınız bir bol tekrarla kalıcı olacaktır. Unutsanız bile tekrar bakınca hemen hatırlanıyor sıfırdan öğrenme gibi çok zaman almıyor.

Başlayacağım hocam umarım 1 yıl sürmez 😄.

İlk vereceğim öneri tabii ki de Brackeys kanalı olacak. Videolarına göz gezdir düşüneceğim çoğu mekaniği yapmışlar.
Onun dışında Ali Onur Geven var hareket ve animasyonlara bakmıştım. Oyun yaparken sadece ne yapsam diye düşün sonra YouTube'dan her yapacağın mekaniği incele yapmaya çalış. Yani bana göre böyle daha eğlenceli geliyor.
Burak Kardaş YouTube kanalında videoda kodlayarak oyun yapıyor.
Brackeys:
Ali Onur Geven:
Burak Kardaş:

Teşekkürler hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı