Merhaba arkadaşlar. Stardew Valley gibi 2, 5D basit oyunları yapmak istiyorum. Hangi yazılım dilini öğrenmeliyim? Ya da başka alternatifleri var mıdır?
C# öğrenip Unity ile başlayabilirsiniz. Ben öğrenmeye üşendigim için eğer birazcık kodlama biliyorsanız YouTube'da oyun yapma videoları var onları izleyip sizde onlarla birlikte oyunu yapmaya çalışın ben öyle öyle öğrendim ve bayağı da eğlenceli oluyordu.
Unity'i tavsiye ederim. Onun için C# öğrenmeniz gerekmektedir.
C# ve Unity ile başlayabilirsiniz.
YouTube'da olacağını tahmin ediyorum hocam.Sıfırdan yazılıma başlayacağım. İlgi alanımdı zaten şimdiye nasip oldu. Tam kapsamlı öğrenmek için kaç ay lazım ve önerebileceğiniz eğitim videoları var mıdır?
İlk hangisinden başlamalıyım?
YouTube'da olacağını tahmin ediyorum hocam.
C# başlayın sonra hafiften C#'ı Unity üzerinden kullanmayı da öğrenirsiniz.
İlk vereceğim öneri tabiki de Brackeys kanalı olacak. Videolarına göz gezdir düşüneceğim çoğu mekaniği yapmışlar.Link atabilir misiniz hocam?
Unity ve C# en mantıklı seçenek. Unutma sorun olmaz çünkü öğrendiğiniz heöen her şeyi sürekli kullanacağınız bir bol tekrarla kalıcı olacaktır. Unutsanız bile tekrar bakınca hemen hatırlanıyor sıfırdan öğrenme gibi çok zaman almıyor.
İlk vereceğim öneri tabii ki de Brackeys kanalı olacak. Videolarına göz gezdir düşüneceğim çoğu mekaniği yapmışlar.
Onun dışında Ali Onur Geven var hareket ve animasyonlara bakmıştım. Oyun yaparken sadece ne yapsam diye düşün sonra YouTube'dan her yapacağın mekaniği incele yapmaya çalış. Yani bana göre böyle daha eğlenceli geliyor.
Burak Kardaş YouTube kanalında videoda kodlayarak oyun yapıyor.
Brackeys:
Ali Onur Geven:![]()
Brackeys
Learn how to make video games! Top-quality game development tutorials on everything from Unity, Godot and programming to game design. If you want to become a developer this channel will help guide you through it! Join us on Discord: https://discord.gg/brackeys ⺠All content by Brackeys is...www.youtube.com
Burak Kardaş:![]()
Unity Dersleri
Unity ile oyun geliÅtirmek için gerekli dizayn yollarını, oyun mekaniklerini, kodlamayı ve daha fazlasını paylaÅtıÄım bir video listesiwww.youtube.com
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.