Mobil oyun yapmak için hangi dil öğrenilmeli?

Ben bu mobil oyun yaptım diyelim, oyunu Play Store'ya da App Store sunduktan sonra para kazanmak için bir şirket göstermem gerekir mi?
Zamanında oyunu yayınladığım zaman reşit değildim itch.io üzerinden yayınlamıştım ve şirket, ve şirket bilgileri vs istememişti bir kaç günlük onay süresi beklemiştim sadece.

1.5 yıllık bir süre içerisinde steam oyunu geliştirip yayınlamayı planlıyordum fakat iptal ettim ekip kurup şirketleşecektim o da yalan oldu.

Gelir elde ediyorsan şirketleşmen gerekecektir hemen hemen her şeyde bunun vergisi, osu busu falanı filanı için gerekli o yüzden, yurt dışından içinden ödeme alabilmek için de ödeme altyapılarına baş vurman için şirkette gerekecektir en azından parayı kendi banka hesabına çekebilmen için.

Hepsi için geçerli sen gelir elde ediyorsan vergilendiriceksin. Oyunları yükleyersin, burada ekstra bir şeye gerek yok ve diyelim oyunun sattı sallıyorum 50 dolar kazandın gözüküyor o dursun sen şirket açınca o parayı çekersin. Ekstra olarak C# öğreniyorsan Unity programını kullanacağını varsayıyorum AT0M'un Discord sunucusuna bakabilirsin ben oyun geliştirdiğim dönem bana çok yararı olmuştu Discord kapanmadan önce ama hala aktifliklik varsa Unity bilen çok kişi oluyor orada yardımcı olurlar. İlk ekibimi falan da oradan bulmuştum.
Kolay gelsin.

Çok teşekkür ederim cevabınız için gerçekten çok yararlı oldu, Discord sunucusuna kesinlikle bakacağım umarım aktif birilerini bulabilirim.

Arkadaşlar mobil oyun yapmak istiyorum bunun için Unity kullanmayı düşünüyorum, 2D basit bir oyun olacak. Python biliyorum ama sanırım Unity için C# gerekiyormuş fakat C#'ı direkt öğrenebilir miyim yoksa Java gibi başka bir dili daha öğrenmem mi gerekir? Bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

Godot Engine.

Zamanında oyunu yayınladığım zaman reşit değildim itch. IO üzerinden yayınlamıştım ve şirket, ve şirket bilgileri vs istememişti birkaç günlük onay süresi beklemiştim sadece.

1.5 yıllık bir süre içerisinde Steam oyunu geliştirip yayınlamayı planlıyordum fakat iptal ettim ekip kurup şirketleşecektim o da yalan oldu.

Gelir elde ediyorsan şirketleşmen gerekecektir hemen hemen her şeyde bunun vergisi, osu busu falanı filanı için gerekli o yüzden, yurt dışından içinden ödeme alabilmek için de ödeme altyapılarına baş vurman için şirkette gerekecektir en azından parayı kendi banka hesabına çekebilmen için.

Anladım hocam çok teşekkürler. Eğer oyun geliştirme işine yeniden devam etmek isterseniz sanıyorum 1.5 seneye ben de öğrendiğim dillerin yanı sıra C, C++ ve Java da öğrenmiş olur ve ekibinize katılmak isterim esasen

Rica ederim hocam ben birkaç aya Python'da işimi halledersem tekrardan döneceğim Unity işine belki orada karşılaşırız.

Umarım hocam, Python'da ne gibi işiniz vardı eğer dili öğrenmeye çalışıyorsanız yardımım dokunur belki

Unity yerine bunu mu kullanayım diyorsunuz

Anladım hocam çok teşekkürler. Eğer oyun geliştirme işine yeniden devam etmek isterseniz sanıyorum 1.5 seneye ben de öğrendiğim dillerin yanı sıra C, C++ ve Java da öğrenmiş olur ve ekibinize katılmak isterim esasen.

Umarım hocam, Python'da ne gibi işiniz vardı eğer dili öğrenmeye çalışıyorsanız yardımım dokunur belki.

Pythona önceden başlamıştım ama sonra bıraktım. Ve hem kolay olması hem de çok işlevselli olması için bilmek istediğim dillerden biriydi. Son zamanlarda yapay zeka işine girmek istediğim için Python öğreniyorum, ondan sonra bıraktığım oyun işine geri dönerim hocam.

Pythona önceden başlamıştım ama sonra bıraktım. Ve hem kolay olması hem de çok işlevselli olması için bilmek istediğim dillerden biriydi. Son zamanlarda yapay zeka işine girmek istediğim için Python öğreniyorum, ondan sonra bıraktığım oyun işine geri dönerim hocam.

Zaten başka bir yazılım dili biliyorsanız öğrenmesi zaten çok kolay gelecektir eminim. Ayrıca nereden çalışıyorsunuz. Konu anlatımı olarak en başta BTK Akademi'yi önerebilirim gerçekten baya iyi anlatıyorlar

Zaten başka bir yazılım dili biliyorsanız öğrenmesi zaten çok kolay gelecektir eminim. Ayrıca nereden çalışıyorsunuz. Konu anlatımı olarak en başta BTK Akademi'yi önerebilirim gerçekten bayağı iyi anlatıyorlar.

BTK Akademi'den birkaç kurs aldım ama Udemy daha iyi bana kalırsa tabii hocalar da önemli ama Udemy genel olarak daha iyi. Zaten çoğu kursda ücretsiz oluyor farklı hesaplar ile abonelik alınca her hafta. Ekstra olarak Godot'u pek önermem Unity'e nazaran çok büyük bir topluluğu yok bir hata aldığınız zaman çözüm bulmakta zorlanırsınız.
Not: Size bahsettiğim DC sunucusunda motorlar arasındaki farkı detaylıca ele alan duyuru kanalları mevcut okuyabilirsiniz.

BTK Akademi'den birkaç kurs aldım ama Udemy daha iyi bana kalırsa tabii hocalar da önemli ama Udemy genel olarak daha iyi. Zaten çoğu kursda ücretsiz oluyor farklı hesaplar ile abonelik alınca her hafta. Ekstra olarak Godot'u pek önermem Unity'e nazaran çok büyük bir topluluğu yok bir hata aldığınız zaman çözüm bulmakta zorlanırsınız.
Not: Size bahsettiğim DC sunucusunda motorlar arasındaki farkı detaylıca ele alan duyuru kanalları mevcut okuyabilirsiniz.

En kısa sürede C# öğrenmeyi bitirip deiğiniz gibi Discord sunucusuna bakacağım o zaman.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı