Oyun yapmaya nasıl başlanır?

Mertsfgh

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam, ben "Inside", "far: Lone sails" tarzı bir atmospheric adventure oyunu yapmak istiyorum. Ancak şu an her açıdan bilgim sıfır denecek kadar az. Sadece hikaye üzerine bazı düşüncelerim var. Nereden başlamam lazım? Nasıl bir yol izlemem gerekiyor? Bilgili arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

-İlk olarak tema ve bulmaca fikirlerini bir yere not alın/ çizin ki nasıl bir yol izlemeniz gerektiğine dair yol gösterici olsun.

-Hikayeyi belirleyin ve bir senaryo yazın.

-Oyunun hangi platformlarda yayınlayacağınızı ve ya nerede satış yapacağınızı planlayın.

-Bir oyun motoru seçin Unity, Unreal Engine gibi...

-Seçtiğiniz oyuna en uygun ve öğrenmesi size kolay gelen bir yazılım dili belirleyin.

-Sonra öğrendiklerinizi uygulayın.

-İlk olarak tema ve bulmaca fikirlerini bir yere not alın/ çizin ki nasıl bir yol izlemeniz gerektiğine dair yol gösterici olsun.

-Hikayeyi belirleyin ve bir senaryo yazın.

-Oyunun hangi platformlarda yayınlayacağınızı ve ya nerede satış yapacağınızı planlayın.

-Bir oyun motoru seçin Unity, Unreal Engine gibi...

-Seçtiğiniz oyuna en uygun ve öğrenmesi size kolay gelen bir yazılım dili belirleyin.

-Sonra öğrendiklerinizi uygulayın.
Çok teşekkürler bunları uygularken yardım alabileceğim herhangi bir youtube kanalı var mı bildiğiniz?

Oyununuza ait GDD dokümanı hazırlayın oyununuzun ne olacağı belli olsun geliştirme aşamasında karar vermeyin. Geliştirme aşamasında daha önce karar verip GDD'ye yazdığınız işleri yaparsınız.

Programlama dili öğrenmek basit değil bu yüzden ilk ondan başlayın daha sonra oyun motoru öğrenip geliştirirsiniz oyununuzu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı