Oyun yapmaya nereden başlamalıyım?

Skype yok maalesef. Ama Discord adresimi yukarıda vermiştim :)
Öncelikle oyun içeriğin çok abartı olmasın. Tavsiyem 2D tabanlı zevkli bir oyun olsun. Hikayeyi direkt verme, aralara koy oyuncu kendi anlasın hikayeyi. Misal katana Zero. Biraz daha üst düzey şeylere kalkışma, bütçe ve ekip konusunda sıkıntı çıkar.
2D oyun basit oyun değildir bu arada. Hatta çizimler vs çok büyük önem arz ettiği için, aynı zamanda 2D animasyon yapmak daha zor olduğu için çoğu zaman daha fazla üzerine düşmek gerekiyor.

Tavsiyem 3D oyunlarla başlayıp oyun motorunun mantığını kavramaya çalışmaktır.

Artık bu sektörün büyümesiyle kod yazmadan oyun yapmak mümkün. Değişik uygulamalar ve Assetler aracılığıyla olabiliyor, YouTube’da da birçok örneği var.

Önceden yazılım öğrenmek oyun yapmak için kesin şartlardan biri iken, yavaş yavaş tercih haline geliyor. Bana kalırsa en sağlıklısı tabi ki yazılım öğrenim kendi elimiz ile yazmak. Ama dediğim gibi, şart olmaktan çıkmış durumda :)
Kod yazmadan "Erzurum" gibi şeyler yapmak mümkün tabii :D Lakin hocam sizin de dediğiniz gibi en sağlıklısı kendinizin yapması. Zaten kodsuz daha iyi olsaydı firmalar çoktan o yönteme geçerdi.

Önce ilkokulu bitir, ondan sonra liseye geçersin.
Aynen çok güzel bir açıklama olmuş hocam.
Skype yok maalesef. Ama Discord adresimi yukarıda vermiştim :)

2D oyun basit oyun değildir bu arada. Hatta çizimler vs çok büyük önem arz ettiği için, aynı zamanda 2D animasyon yapmak daha zor olduğu için çoğu zaman daha fazla üzerine düşmek gerekiyor.

Tavsiyem 3D oyunlarla başlayıp oyun motorunun mantığını kavramaya çalışmaktır.
Hocam 2D olarak benzer klonlar yapması gerekli zaten. Sıfırdan 2D oyun düşünmek yerine piyasada olanların benzerini veya klonunu yapması en sağlıklı. Sonrasında 3D'ye geçmesi de iyi olur diye düşünüyorum. Alanım oyundan çok web olduğu için benden daha bilgili olabilirsiniz bu konuda.

Web alanında biz kendimizi test etmek için Twitter vb. siteleri klonlamaya çalışırız mesela. Arkadaşta burada Flappy Bird vb. oyunları klonlamaya çalışabilir diye düşünüyorum. Daha önce C# ile Flappy Bird klonu yapmıştım kısa sürede mantığını kavramak için güzel bir giriş oluyor.

Yazılım öğrenmeden yapmak istersen, Unity içinde Bolt assetini kullanabilirsin. Sürükle bırak şeklinde grafiksel kodlama yapıyorsun.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu video başlamanda yardımcı olacaktır.

Merhabalar, oyun yazmak istiyorum, ama nereden başlamalıyım onu bilmiyorum. Oyun PC için olacak. Yardımcı olur iseniz sevinirim.
Hocam bu adam Sivas 2077 diye bir projesi var.Severek takip ettiğim bir oyun geliştiricisi.Size de tavsiye ederim:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Peki oyun yapılabilir mi?
Şuan yenisiniz, basit bir oyun yapabilirsiniz şuan ki bilgi ile en fazla. Basit oyunlarda illa motor gerekecek diye bir şey yok. Ha tabi 3D yapmak istiyorsanız orası ayrı. Onda motor gerekir fakat 2D basit bir oyunu yapabilirsiniz VSC ile. Bu arada hangi dil ile başlayacaksınız?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı