Oyun yapmaya nereden başlanır?

JettAgam

Hectopat
Makaleler
8
Yer
Istanbul/Beyoğlu
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RAM : 16GB
İşlemci : Intel İ5-11400H 2.7~4.5GHz
SSD : Crucial 500GB
Ekran Kartı : RTX 3050Ti 4GB 60W
İşletim Sistemi : Windows 11 Home
Ekran : 1080p IPS 144Hz 3ms
Merhaba. Oyun yapmak benim küçüklük hayallerimden birisidir ki hala öyle. 13 yaşındayım. Patates bir PC'ye sahibim ama 1 2 ay sonra düzgün bir bilgisayarım olacak. Bu patates PC ile basit şeyleri öğrenip düzgün PC geldiği zaman da asıl işe başlamak istiyorum. Nereden başlamam gerek? Tek başıma yapacağım ve para amaçlı yapmayacağım. Tamamen hobi gibi olacak başlarda. Sonra baktım iyi gidiyor bir ekibe katılırım belki tabii bunlar çok sonra olacak şeyler.

Yapmak istediğim oyun Hearts of Iron 4 mantığı hem mobilde hem PC'de olacak bir oyun. 2 3 haftada yapmayacağım oyunu en az 4 5 ayımı alır. İlk oyunu basit yapıp 2. oyununu detaylı yapmak istiyorum. Önce basit oyunlar yapacağım.

Kodlama öğrenmekte sorun yok. Kodlamadan sonra nelere girişmem gerek? Halihazırda bu yapacağım oyunu binlerce satıra döktüm oyun nedir nasıl olur o da hazır. Yaparken hiç para harcamayacağım öyle bir sorun var.

1) nereden başlamam gerek?
2) hangi programı kullanayım ue Unity gibi?
3) hangi dil ile yapayım? (ue veya Unity kullanırsam onlar ne kullanırsa onu kullanacağım)

Şimdiden teşekkürler. Biraz karışık oldu.

sorularının cevapları
1)önce oyunun nasıl olacağını (bir oyun örnek vermişsin bakmadım ama hikaye gibi, oyunun türü gibi)şeylere karar ver ve model gibi önemli şeyleri çöz(yani 'hazır model mi kullanıcaksın yoksa kendin mi yapacaksın' gibi şeylere karar ver.
2)3. maddede söyledim python için visual studio önenirim kendi programı var ama kötü deniliyor.
3)patates pc ile bence ue ye hiç girme girceksen 4'de gir 5'e hiç bulaşma unitiy i hiç bilmiyom denemedim bence girme ve benim önerim basit olanlardan java(hem biraz kasıyor ve baya eski) ya da python gibi daha basit şeyleri öğren.

@JettAgam

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı