Oyun yapmaya nereden başlanır?

SehmusInalV

Decapat
Daha fazla  
Bu konu hakkında en ufak bir bilgim yok. Önceden söylemek istedim.

1. Oyun yapmaya nereden başlamalıyım?
2. Hangi motoru öğrenmeliyim?
3. Ne tarz oyun yapmalıyım?
4. YouTube'da bulunan oyun yapma tutorial videolarını izlemeli miyim?
5. Hangi motor ne tarz oyunlar yapmak için uygundur?

Dediğim gibi en ufak bir bilgim yok. Yardımcı olursanız sevinirim.

Bu arada oyun motorunu seçmem konusunda cevap vermek için sistemime bakabilirsiniz...

İşlemci: i3-10100F
RAM: 16 GB DDR4.
Ek. Kartı: ASUS GTX 1050 Ti.
SSD: Samsung 512 GB.
Anakart: Gigabyte H410M S2H v3.

Teşekkürler...

Son düzenleyen: Moderatör:
1. oyun yapmaya nereden başlamalıyım?
2. hangi motoru öğrenmeliyim?
3. ne tarz oyun yapmalıyım?
4. YouTube'da bulunan oyun yapma tutorial videolarını izlemeli miyim?
5. hangi motor ne tarz oyunlar yapmak için uygundur?

1-Fikir bularak başlamalısınız. İstediğiniz, ilginizi çeken bir proje olmalı.
2-Sisteminiz için Unity uygun.

Öncelikle ne yapacağınıza, nasıl bir şey yapacağınıza, 2D mi 3D mi daha uygun olur, hikayesi ne olacak gibi şeylere karar verin. Sonra oyunu yapmaya başlarsınız. Birçok başarısız indie oyun gibi saçma sapan hiçbir amacı olmayan oyunlar yapıp sizinde hüsrana uğramanızı istemem.

Bir de arkadaşın dediği Unity yeni bir sisteme geçti ve artık kullanıcılarının yaptığı oyunları sömürüyor sanırım. Araştırmadan kullanmayın.

Hangi motoru yapacağını oyun tarzına göre belirleyeceksin, 2D mi 3dmi yapmayı düşünüyorsun?

Ayrıca ne tarz demişsin, istediğin tarzda yap, 1 dene 2 dene tutar elbet.

Oyun yapmaya öğrenerek başlayabilirsin.

Udemy kursları çok işe yarıyor.
2 popüler motor.
Unity; C# dilini kullanır. Genellikle 2D oyun yapımcıları tercih eder.
UE5(Unreal Engine); C++ dilini kullanır, ayrıca görsel kodlama seçeneğide var. Genellikle 3D için kullanılıyor.

1-fikir bularak başlamalısınız. İstediğiniz, ilginizi çeken bir proje olmalı.
2-sisteminiz için Unity uygun.

Hocam belki intenette görmüşsünüzdür. 2D limbo ve super meatboy tarzında oyunlar yapmak istiyorum.

Ne yapmak istiyorsunuz? Bu soruyu biz cevaplayamayız. Ondan sonra size tavsiye verelim
Hocam belki intenette görmüşsünüzdür. 2D limbo ve super meatboy tarzında oyunlar yapmak istiyorum.

Godot bakabilirsiniz. Unity'e karşı büyük bir nefret var şu anda. Hatta birçok bağımsız oyun motoru geliştiricisi bir araya geldi ve yeni bir motor üzerinde çalışıyor diye biliyorum yapılan değişikliklerden sonra.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Godot bakabilirsiniz. Unity'e karşı büyük bir nefret var şu anda. Hatta birçok bağımsız oyun motoru geliştiricisi bir araya geldi ve yeni bir motor üzerinde çalışıyor diye biliyorum yapılan değişikliklerden sonra.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Unity bu kararını hafifletti diye biliyorum. Ayrıca bağımsız oyun yapımcılarının 200000 adet satış yapması anormal gibi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı