Oyuna girince bilgisayar donuyor

ilyas akboga

Hectopat
Daha fazla  
İyi gunler oncelikle durumu soyle izah edeyim. Daha onceki sistemimde oyun calisiyordu. Simdi yeni sistem topladim. Ama guncel yeni oyunlara girince ekrana donuyor ve mecbur reset atmak zorundayim. Sistemim soyle;

• İslemci: AMD FX 9590
  • RAM: 16 GB 1600 Gskill
  • Anakart: Asus Formula Z
  • Ekran karti: Asus R9 390X
  • Guc kaynagi: XSilence 1000 watt

O işlemcinin bulunduğu bir sistemin çalışması zaten şaşırtıcı. Sorun işlemciden kaynaklı. Bu tarz konular açıldı daha önce de. Sorun hep işlemciden kaynaklıydı.

İşlemci anarkat uyumu çok güzel. O yönden bir sıkıntı olmaz.
Parçalar sıfır mı alındı ? PSU bazlı bir sıkıntı olabilir mi acaba ? O PSU hakkında iyi şeyler duymamıştım ? Bize değeleri yollar mısınız, test yapıp ?
Bu sistemi alma amacınız nedir? :ROFL:
9590 ne ile soğutuluyor ?

@Alperen Kara Bence fazlasıyla çöp. 220W TDP değeri bir kere başlı başına eksi. Isınmak için bile kullanabilirsin, o derece. :D

kusura bakmayınız arkadaşlar dün cevap veremedim . Türkçe karakterden dolayı erişimim kısıtlanmıştı. sorunum çözüldü sorun işlemci kaynaklıymış. Bu asus anakartı bu işlemciye yeterli güç desteği vermiyormuş. o yüzden bir düşük işlemci aldım.Bu anakart en fazla 140 wattlık bir destek sağlıyor. Şimdiden ilginize teşekkür ederim.

kusura bakmayınız arkadaşlar dün cevap veremedim . Türkçe karakterden dolayı erişimim kısıtlanmıştı. sorunum çözüldü sorun işlemci kaynaklıymış. Bu asus anakartı bu işlemciye yeterli güç desteği vermiyormuş. o yüzden bir düşük işlemci aldım.Bu anakart en fazla 140 wattlık bir destek sağlıyor. Şimdiden ilginize teşekkür ederim.
Yav arkadas sana kim dedi fx9590 al diye. Cayır cayır yanıyor o. Parana üzüldüm be kardeşim :( 220watt anakartta dayanamaz tabi. Model olarak hangi işlemciyi aldınız ? Hayırlı olsun. Mavi ekransız günler dileği ile.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı