Oyuna Girince bilgisayar Kapanıyor

Seyithan Barut

Femtopat
Merhabalar. Bilgisayarım herhangi bir oyuna girdikten 30-40 saniye sonra kendiliğinden kapanıyor. Termal macun ve stock fan yeni değişti. CPU ve GPU sıcaklık değerleri 40-45 derece (HW monitör Pro ile ölçüldü). Dalgalanma sorunu da var ama öncesinde kapanmıyordu şimdi kapanıyor. Dalgalanma zaman zaman artıyor. Bazen oyunun ortasında kapanıyor çoğu zaman da oyuna girince. Oynadığım oyunlar CS:GO, Valorant, GTA V, Mafia Definitive Edition. PC'yi televizyona bağladım dalgalanma olmuyordu ancak kapanma sorunu hala devam ediyor. RAM ve ekran kartını temizleyip geri taktım, değişmedi. Görüntü kasadan monitöre HDMI-VGA dönüştürücü ile gidiyor. Düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim, teşekkürler.
Sistem Bilgisi
RX 570 4 GB Ekran Kartı
Intel i5-4430S İşlemci
8 GB RAM
600W Hadron PSU
H81H3-M3 Anakart Modeli

Ekran mı gidiyor yoksa direk bilgisayar kendini mi kapatıyor? Eğer sadece görüntü gidip gelmiyorsa dönüştürücü yüzündendir. Bilgisayar kapanıyorsa darboğaz vs. olabilir.

İşlemci mi darboğaz yapıyor? Ama oyunlardaki performası gayet iyi. Çoğu oyunda yüksek ayarlarda 60+ fps alıyorum.
Ekran mı gidiyor yoksa direk bilgisayar kendini mi kapatıyor? Eğer sadece görüntü gidip gelmiyorsa dönüştürücü yüzündendir. Bilgisayar kapanıyorsa darboğaz vs. olabilir.
Bilgisayar tamamen kapanıyor, sadece ekran gitmesi değil.
aga ekranda problem yoksa işlemci sıcak değil dedin. ekran kartıda iyi ozmaan bi farklı harddisk denesen
Kapanmasının sebebinin monitör olduğunu düşünmüyorum, dalgalanma belki. Sadece ssd var pcde ama diskten dolayı böyle bir sorun yaşayabilir miyim ki?

İşlemci mi darboğaz yapıyor? Ama oyunlardaki performası gayet iyi. Çoğu oyunda yüksek ayarlarda 60+ FPS alıyorum.

Bilgisayar tamamen kapanıyor, sadece ekran gitmesi değil.

Kapanmasının sebebinin monitör olduğunu düşünmüyorum, dalgalanma belki. Sadece SSD var PC'de ama diskten dolayı böyle bir sorun yaşayabilir miyim ki?

Birçok sebebi olabilir dostum, garantisi varsa garantiye ver yoksa da güzel bir teknik servise git.

O ekran kartı bildiğinizden çok daha güçlü, o işlemcide ona yetmiyor maalesef.
Evet, işlemcinin eski bir model olduğunu ve çok üst düzey bir işlemci olmadığını biliyorum ancak demek istediğim şey darboğazın yapılan benchmark testlerinde maksimum %8-9 olduğu ortaya çıkıyor. Bunun kapanmaya sebep olup olmayacağını bilemiyorum. Boş yere işlemci değiştirmek istemiyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı