Oyuna girince PC reset atıyor

haazzar

Decapat
Daha fazla  
RAM
16 gb
Ekran kartı
ASUS GeForce GTX1050 DUAL OC GDDR5
Anakart
A68hm-k
İşlemci
Amd ryzen a10 7870K
Bazen açılırken art arda 2 kere falan reset atıyor ya da driver güncellerken ama sürekli oyuna girdiğimde ısınma olmamasına rağmen reset atıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende benzer sorun anakart arızası nedeniyle olmaya başlamıştı. Dilersen bir OCCT programıyla Power testi yap. Bak bakalım bir error veya hata alıyor musun. Sonrasında CPU ve CPU+Ram testlerini de yapabilirsin.

BIOS Sıfırlamak veya güncellemek de bazen sorunları kökten çözebiliyor.

Bende benzer sorun anakart arızası nedeniyle olmaya başlamıştı. Dilersen bir OCCT programıyla Power testi yap. Bak bakalım bir error veya hata alıyor musun. Sonrasında CPU ve CPU+Ram testlerini de yapabilirsin.

BIOS Sıfırlamak veya güncellemek de bazen sorunları kökten çözebiliyor.
Power testi
IMG_20250121_105922.jpg

Cpu+ram kısa tuttum biraz çünkü oyunu açtığım zaman baya erken kapaniyodu her kyunda ayni sey oldu
IMG_20250121_110318.jpg

Cpu test
IMG_20250121_110829.jpg

Son düzenleme:
Hocam kısa tutmayın. Sisteminizde arkada çalışan tüm programları kapayın önce. Gerekirse OCCT testi sırasında sisteminiz kapansın. Ama en azından arızanın ne olduğuna veya hangi testte hangi error ile gerçekleştiğine bakabilirsiniz. Testleri ortalama 20-30 dakika gerçekleştirin.

Bendeki arızayı CPU+RAM testinde farkettim. Anakartımı değiştirmek zorunda kaldım. Öncesinde neredeyse boşu boşuna ram veya işlemci değiştirecektim.

Hocam kısa tutmayın. Sisteminizde arkada çalışan tüm programları kapayın önce. Gerekirse OCCT testi sırasında sisteminiz kapansın. Ama en azından arızanın ne olduğuna veya hangi testte hangi error ile gerçekleştiğine bakabilirsiniz. Testleri ortalama 20-30 dakika gerçekleştirin.

Bendeki arızayı CPU+RAM testinde farkettim. Anakartımı değiştirmek zorunda kaldım. Öncesinde neredeyse boşu boşuna ram veya işlemci değiştirecektim.
Anladım hocam onları deneyip sonuçları atarım

Testleri yaptim ss alamadim ama psu testinde sürekli 25 40 dk arası ısınma oluyo ve kapanıyo cpu ram bi problem olmuyo

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı