Oyuna girince "sinyal yok" hatası

serhat7745

Femtopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
Adata
Ekran kartı
Asus dual 4060 ti
Anakart
Asus b450 M-A II
İşlemci
Ryzen 5 5600X
Sistemim 1 aydır arızalı ve GTA V veya Valorant girdiğimde sinyal yok hatası alıyorum. Normal oyuna girmediğimde sorunsuz devam edebiliyorum. Bilgisayar tamircisine götürdüğümde bana ekran kartının yandığını söyledi ve yeni ekran kartı aldım. Fakat sorunum hâlâ devam ediyor. RAM, monitör ve kabloları değiştirdim fakat sorunum hala devam ediyor. Yapabileceğim şeyler tükendi sizlerde yardımcı olursanız sevinirim.

URL girin dediği için girdim onun dışında sorunum bu yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Merhaba sorununuz için ve ekstradan ekran kartı aldığınız için üzüldüm.

Özelliklere RTX 4060 Ti yazdığınız için ona göre açıklama yaptım.

Hocam öncelikle sorumu sorayım.

Ryzen serisi ile alakalı bilgim yok o yüzden soruyorum.

Mesela Intel serisinde h olan modellerde ekranı ekran kartı değil de işlemci çalıştırıyor oyuna girince normal ekran kartını kullanıyor. Sende de bu şekilse oyuna girince herhangi bir karta bağlanamayıp PC çalışırken monitörde sinyal yok hatası alırsın.

Eğer sorun şekilde oluşuyor ise NVIDIA denetim ayarlarına gir. PC uygulama arama yerinde "NVIDIA Control panel" olarak çıkar.

Bu yere girince "3D ayarlarının yönetilmesi" sekmesinde "genel ayarlar" ve "program ayarları" olarak iki sekme olur. Buradan "program ayarları" sekmesini seçiyoruz.

Buradan "ekle" kısmını seçip, hangi oyunda hata veriyorsa o oyunu seçiyoruz. Daha sonra isteğe göre "genel ayarları kullanın" yerine "yüksek performanslı NVIDIA istemcisini" seçip "uygula" yapıp çıkıyoruz. "uygula" yaptıktan sonra bir donma gibi bir şey olur o geçtikten sonra NVIDIA denetim masasını kapatmanız daha doğru olur.

Bu çözüm işe yaramaz ise bilmiyorum neden olduğunu. Kolay gelsin.

Merak ettiğim için çözüm işe yararsa bilgi verir misiniz? Sekmeleri vs. bulamazsanız yazarsanız fotoğraflı bir şekilde açıklama yaparım.

En kısa sürede deneyecegim şehir dışına çıktım çok uzun süre uğraştım fakat açmayı başaramadık

Güç sorunundan ekran kartınız kapanıyor, farklı PSU ile deneyin.

Güç sorunundan ekran kartınız kapanıyor, farklı PSU ile deneyin.

Evet oda olabilir. Ama masraf etmek yerine önce dediğim yöntemi deneyebilirsiniz.

Denedim fakat sorun devam ediyor. DP kablosunu taktığımda hiç açılmadı HDMI kablosu ile açıyor şuanda, PSU önerisi var mı bu sistem için nasıl bir PSU almalıyım veya?

Denedim fakat sorun devam ediyor. DP kablosunu taktığımda hiç açılmadı HDMI kablosu ile açıyor şu anda, PSU önerisi var mı bu sistem için nasıl bir PSU almalıyım veya?

Onun için bu sefer öneri yapamayacağım. Onun için ayrı bir konu açmanı öneririm buraya çok bakan olmaz daha. Kolay gelsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…