Oyuncu bilgisayarları için Linux dağıtımı önerisi

foniks

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
HP Victus Gaming 16-R1058NT 9J259EA.

İşlemci: i5-14500hx

RAM: 16 GB.

SSD: 512 GB.

Ekran kartı: NVIDIA RTX 4050 6 GB.
Meslek
Öğrenci
Sistemim;

HP Victus Gaming 16-R1058NT 9J259EA.

İşlemci: i5-14500hx

RAM: 16 GB.

SSD: 512 GB.

Ekran kartı: NVIDIA RTX 4050 6 GB.

Sistemim bu Linux'ta çoğu dağıtımı denedim ama denediklerimin çoğunda sorun yaşadım.
Sizin önerebileceğiniz bir dağıtımı var mı? Laptopu kullandığım alanları aşağıda belirtim...

Kullandığım alanlar:

Oyun oynamak veya yapmak,

Yazılımla alakalı şeyler (kod yazma falan),

Günlük kullanım... (Office programları, internet te gezinme vb.)

Ha bu arada Linux'a yeni başladığım için kolay ve grafik arayüzlü ve özelleştirilebilir masaüstü bir dağıtımı önerir misiniz?

Güncellik, özgün görünüme sahip (Windows veya Mac OS'e benzemeyen.), stabil güncellemeler alan bir işletim sistemi isterseniz Fedora kullanabilirsiniz. (Linux'un geliştiricisi, yapımcısı Fedorayı basit ve hızlı olduğu için kullanıyor. Gerçekten kullanmaya değer olduğunu göstermek için bundan bahsediyorum.)

Basitlik ve stabillik isterseniz Linux Mint Cinnamon kurabilirsiniz.

Oyun konusunda buraya bakabilirsiniz. Sürücü kurma da anlatılıyor. Rehber: Linux'ta oyun oynamak için ayrıntılı rehber

Öneriniz için teşekkürler ama daha farklı dağıtımlar arıyorum şuanda zaten fedorayı kullanıyorum ama Gnome arayüzlü olduğu için değiştirmek istiyordum

Linux mint e gelecek olursak sistemimde driver hatası veriyor touchpadimi ve ekran kartımı (Nvidia) kullanamıyorum

Son düzenleme:
F

Fedora'da sadece GNOME yok. Birçok masaüstü ortamı destekleniyor.

Öneriniz için teşekkürler ama daha farklı dağıtımlar arıyorum şuanda zaten fedorayı kullanıyorum ama Gnome arayüzlü olduğu için değiştirmek istiyordum
O zaman Fedora KDE spin öneririm.

Linux mint e gelecek olursak sistemimde driver hatası veriyor touchpadimi ve ekran kartımı (Nvidia) kullanamıyorum
HP BIOS'ta GPU seçme ayarı var. Onun seçeneğini değiştirin. Ardından sürücü yöneticisinden Nvidia sürücüsü kurun.

Farklı bir şey arıyorsan Void Linux öneririm. Bilindik bir dağıtım olsun istiyorsan saf Debian da güzeldir.

Farklı bir şey arıyorsan Void Linux öneririm. Bilindik bir dağıtım olsun istiyorsan saf Debian da güzeldir.
Öneriniz için teşekkürler void linux u ve debianı da deneyeceğim

Son düzenleme:
Yeni kullanıcı için fazla uçuk öneriler veriyorsunuz hocam. Debian, Arch ile eşit seviyede sayılır. Void Linux'ta sorun yaşadığında düzgün destek bulamaz ve depo fazlasıyla küçük.

Regata OS Tercih edebilirsiniz perforamansı harika. Tek eksisi pek özelleştirilemiyor. Ben özelleştirmeli bir şey arıyorum derseniz OpenSUSE Tumbleweed'i KDE ile kurabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…