Oyuncu bilgisayarlarının ideal çalışma sıcaklığı kaç derecedir?

Ellie7091

Decapat
Gaming laptoplarda ekstra fan varmış. Rahatsız etmiyor ancak varlığını hissettiriyor. Kapatma seçeneği de var. Şu anda sıcaklık takip programı indirmediğimiz için açıkta kapalı da ne kadar olur test edemedik.

Boşta veya internette takılırken CPU 40-42, GPU 37-39 gidip geliyor.
En ideal oyun sıcaklığı ne kadardır? Max kaç olması lazım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Gaming laptoplarda ekstra fan varmış. Rahatsız etmiyor ancak varlığını hissettiriyor. Kapatma seçeneği de var. Şu anda sıcaklık takip programı indirmediğimiz için açıkta kapalı da ne kadar olur test edemedik.

Oyun oynarken, aşırı yük altındayken max 90 derece. Bu sıcaklık değeri aşırı overclocklu sistemlerde normal. Fakat sistem stok haldeyse 90'dan sonrası, 100, 105 dereceler sistemi kapatmaya kadar gider. İdeal sıcaklık 65-70 derece.

80-85 altı iyidir idealdir.

İşlemcinize, soğutucunuza, kasanıza ve ortam sıcaklığına göre değişir. Bilgi verirseniz daha iyi olur.

Oyundan oyuna değişir 85'i geçmediği sürece sorun yok.

Şehir dışında olduğum için ASUS'la deneme yapamadım. Hep Lenovo IdeaPad 310 ile çok gereksinim gerekmeyen düşük oyunları oynuyordum. FIFA 22 - GTA V vs.

arkadaşımınki HP. Ben Gaming laptoplarda ekstra fan olduğunu bilmiyordum. İlk duyunca şaşırdım. Biraz sesli geldi. Normal çalışmada sakin.

Fanı kapasam mesela ortalama en fazla 85 görsem sorun yaratmaz o zaman. Alışana kadar.

İşlemcinize, soğutucunuza, kasanıza ve ortam sıcaklığına göre değişir. Bilgi verirseniz daha iyi olur.

Biri: ASUS TUF Gaming A15 FA507XI-LP013 AMD Ryzen 9 7940HS 16 GB SSD RTX 4070.

Diğeri: HP Victus 15-FA1005NT 13.nesil Core i7 13620H-RTX3050 6 GB-16 GB.

Çok üst düzey soğutmalı bir laptop olmadığı sürece performans kaybı yaşatmıyorsa sıcaklıkta sorun yoktur. Ekran kartı 85, işlemci 95 derecelere kadar çıkabiliyor. Boştaki sıcaklığı önemsiz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı