Kablonet internet sürekli kopuyor

UrasDemir

Yoctopat
Daha fazla  
Değerli dostlarım öncelikle merhaba,

2 yıldır Kablonet üyesiyim ve her şey sorunsuz giderken, son 4 aydır ciddi bir anlık kopma sorunum var. Defalarca kayıt oluştursam da, mevcut sorunum çözülmüyor. Sözde uzaktan işlem yapıyorlar veya bağlantıyı 3 gün takip ediyorlar. Fakat, gelişme kaydetmek mümkün değil. Son kez detaylı bir kayıt bıraktım ve çözülmezse, yeni bir sağlayıcı ile yoluma devam edeceğim.

Benim siz değerli dostlarıma sormak istediğim konu ise;

Ben modem dışında TP-Link markasının çok iyi bir router modelini kullanıyorum. Fakat, bridge mode değil, router mod olarak kullanıyorum. Doğal olarak, evimde iki farklı ağ gözükmekte. Türksat'ın 2.4 GHz bağlantısını da eklersek, 3 ağ var diyebilirim. Bridge modda kullanmak bunu, 2.4 GHz ve 5 GHz olmak üzere, 2 bağlantıya düşebilir mi? Bir de evime yeni aldığım IP kameralar sadece, 2.4 GHz üzerinde çalışıyor. Onlara yakın olan router ise, 5GHz çalıştığı için, onların bağlantısı noktasında da sorun yaşıyorum. Router olmadan bir şey yapamam, çünkü evim tek kat üzerinde 225 metrekare... Beni ne yapmam noktasında yönlendirirseniz, müteşekkir olurum.

Saygılarımla.

Sorun modemde olabilir mi?
Israrla beyan etmeme rağmen, modemde bir sorun olmadığını ve sinyalin iyi olduğunu söyleyip, konuyu kapatıyorlar.

Infinity modem cortlamış olabilir. :). Deneme yaptın mı? Router modundan çıkarıp sadece modem ile dene bence.
Cevap için teşekkür ederim. Modemim, Kablonet NE1611C modeli. Router modundan, bridge moduna geçirdiğim anda, internetim gidiyor ve modem arayüzüne bile erişemiyorum.

Arıza kaydı talebi iste bir de. Gelip baksınlar: Ellerindeki cihazlarla asıl sorun nereden geldiği belli oluyor. Tabii gelirlerse...
Temel sorunum bu maalesef :) Asla gelmiyorlar ve çok bilmişler :)

Doğru yeri aradığına emin misin ? Çok alakasız ama birden aklıma geldi. Çünkü, google'da kablonet diye yazdığınızda bile ilk sıralarda yan firmaların siteleri çıkıyor. Uzun yıllar ben de kablonet kullandım. Pek sorun yaşamamıştım. Bridge moduna aldığında internet gidiyorsa, belki de sorun cihazdan zihaza MAC adresinin kopyalanması gerekliliğidir. Hattında sorun da yoktur belki. MAC adresi klonla istersen.
Doğru yeri aradığıma eminim. Arada bir bana dönüş bile yapıyorlar :) Daha önce sorun yaşadığımda, anında ekip yönlendiriyorlardı, Fakat, artık böyle bir hizmetleri yok galiba. Dediğiniz yöntemi zevkle denerim. Fakat, konu bence bridge mod kaynaklı değil, bunun temel sebebi de, Turksat'ın kendi ağlarına bağlı olduğum cihazlar da, aynı anda o kopmayı yaşıyor, ethernet ile bağlı olanlar da wifi ile bağlı olanlar da :) Bir de belirttiğim gibi, neredeyse 2 yıldır ve aynı ayarlarda böyle bir kopma sorunum olmamıştı.

Son düzenleme:
Doğru yeri aradığına emin misin ? Çok alakasız ama birden aklıma geldi. Çünkü, google'da kablonet diye yazdığınızda bile ilk sıralarda yan firmaların siteleri çıkıyor. Uzun yıllar ben de kablonet kullandım. Pek sorun yaşamamıştım. Bridge moduna aldığında internet gidiyorsa, belki de sorun cihazdan zihaza MAC adresinin kopyalanması gerekliliğidir. Hattında sorun da yoktur belki. MAC adresi klonla istersen.

Bir forumda biri şöyle bir şey paylaşmış. Belki faydası olur.
Kullandığım router'un markası Asus RT-AC68U bu cıhaz ile ne1611c bridge modu olmadan direkt bağladiğim zaman nedense ne1611c 15 dakika boyunca US ışığı yanıp sönüyordu ip alamıyordu US ışıgı sabitlenip online ışıgıda sabıtlenıp ip alabılıyordu o zaman farkettım kı cıhazlar birbiriyle çakışıyordu kesinlikle bridge moduna almalıyım dedim fakat bu seferde bridge moduna alınca hiç bir şekilde router um modemı hiç bir şekilde görmüyordu 192.168.0.1 ve 192.168.100.1 erişemiyordum çözümü geceyim
İlk önce her iki cihazı fabrika ayarına döndür 2 cihazı hazır hale getirin ara yüzü ayarlarını yap sözleşme, kullanıcı adı, şifre vb. işlemler.
  1. Hong Kong NE1611C ara yüzüne girin 192.168.0.1 den Ağ Durumu sekmesinden cihazın mac adresi bir yere not alın.
  2. Ağ Ayarları/ WAN Ayarlarında Sunucu Adı not alın.
  3. Wireless Ayarları/Temel Ayarlar dan 2.4g ve 5g durumlarını tek tek devre dışı yapın uygulayın modem üzerinden 2.4g ve 5g ışıklarını sönük olduğuna emin olun.
  4. Cihaz Modu/ Bridge Mode seçip Uygula basın cihaz kendi restart esnasında Asus router ara yüzünden WAN sekmesine gir alttakı Özel ISS Gereksinimi bölümüne not aldıklarımızı gircez Ana Bilgisayar Adı kısmına Sunucu Adı girin MAC Adresi kısmınada mac adresi girip Uygula basın mümkünse NE1611C restart işlemi esnasında ve tamamlanmadan önce degeri girip uygulayın.

Kullandiğim asus router ayarıları bu şekilde kendi kullandınız router Özel ISS Gereksinimi bölümü ayarları bulmanız gerek gerisi benzer işlemler. sanırsam router modem çakışıyordu bu sebeple 15 dakika boyunca ip alamıyordu bridge moda butun sorunlarım çözüldü artık 1 dakika ip alabiliyorum
H&D (Hong Kong NE1611C) (yeni modem)
butun işleri router devretmeyi başardim port açma sorunum da çözülmüş oldu bridge modundaykende 192.168.100.1 ile erişebiliyordum

Altyapın hangi ISS'leri destekliyor. Değiştir geç cayma bedeli çıkarırlarsa da yeni geçtiğin karşılar zaten.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
    Yukarı