Çözüldü Oyuncu laptopunda Turbo fan açmak sorun yaratır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

cagtay59

Picopat
Daha fazla  
Ben oyun oynarken 1 saat sonrasında NitroSense'den fanları maksimuma alıyorum ve 15 derece iniyor sıcaklıklar. Ama maksimum fana almak işlemci ve ekran kartına zarar verir mi?

Çözüm
Ben oyun oynarken 1 saat sonrasında NitroSense'den fanları maksimuma alıyorum ve 15 derece iniyor sıcaklıklar. Ama maksimum fana almak işlemci ve ekran kartına zarar verir mi?

Hayır bir sorun olmaz ama ses rahatsız eder sizi belki.

Hayır bir sorun olmaz ama ses rahatsız eder sizi belki.

Çözüm
Sorun yok o zaman.
çünkü ilk defa bugün yaptım 1 saat oyun oynadım ekran kartı en fazla 69 derece işlemci en fazla 70 derece oldu sonra fanları maksladım ekran kartı en fazla 50 derece işlemci en fazla 56 derece gördü çok büyük fark bence

Fan ömrü ve fan sesi dışında bir sorun olmayacaktır. (Tozlanma süresinin kısalması da düşünülebilir. Ömrü kadar kullandığımız cihazlara fan ömrünü düşünmekte ayrı bir konu...)

Kripto için kullanılan kartların 2 yıl içinde fanlarının bozulduğunu gözlemledim. Elbette her parçanın bir mühendisliği ve Life-Time denilen türkçeye ömür/çalışma saati olarak geçen bir durumda söz konusu. Ortalama olarak tam güçte min 10.000 ve max 100.000 saat gibi süreler düşünülür ve buna göre tasarlanır, örneğin fan için rulman ve parça kalitesi buna göre belirlenir.

İyi günler dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…