Çözüldü Oyuncu laptopunun ekranı nasıl 4:3 yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
1650 Ti bir laptopta muhtemelen MUX yok. O yüzden NVIDIA ayarı yapmanız pek işinize yaramayacak. İşlemcinizin üreticisi ne ise onun dahili grafik arayüzünden (Intel Denetim Masası / AMD Radeon) görüntü ölçeklendirmeyi açmanız gerekiyor, ölçekleme ayarı tam panel olmalı, ya da ekrana sığdır.

NVIDIA Denetim Masası'na girdim, bende tam ekran falan yazmıyor tek 3D görüntü falan yazıyor?

Çünkü görüntü çıkışınız IGPU'dan. NVIDIA kartınızın görevi render yapmak.
1650ti bir laptopta muhtemelen MUX yok. O yüzden Nvidia ayarı yapmanız pek işinize yaramayacak. İşlemcinizin üreticisi ne ise onun dahili grafik arayüzünden (İntel denetim masası / AMD Radeon) görüntü ölçeklendirmeyi açmanız gerekiyor, ölçekleme ayarı tam panel olmalı, ya da ekrana sığdır.
Hocam 1650 vardı bende ve oluyordu bence nasıl yapacağımızı tam hatırlamıyoruz.

Hocam NVIDIA Görüntü panelinin resmini komple atar mısınız? Hatırlamaya çalışıyorum.
Alın hocam.

1650 Ti bir laptopta muhtemelen MUX yok. O yüzden NVIDIA ayarı yapmanız pek işinize yaramayacak. İşlemcinizin üreticisi ne ise onun dahili grafik arayüzünden (Intel Denetim Masası / AMD Radeon) görüntü ölçeklendirmeyi açmanız gerekiyor, ölçekleme ayarı tam panel olmalı, ya da ekrana sığdır.

Çünkü görüntü çıkışınız IGPU'dan. NVIDIA kartınızın görevi render yapmak.

Yani 4:3 yapamayacağım mı? 😪

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-05-12 165318.png
    Ekran görüntüsü 2025-05-12 165318.png
    46,2 KB · Görüntüleme: 19

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-05-12 165617.png
    Ekran görüntüsü 2025-05-12 165617.png
    148,4 KB · Görüntüleme: 21
  • Ekran görüntüsü 2025-05-12 165717.png
    Ekran görüntüsü 2025-05-12 165717.png
    52,4 KB · Görüntüleme: 19
Nereden güncelleyeceğim?

Yanlış bir şey yapmak istemiyorum.
Hacım eğer AMD işlemcin varsa Radeon Grafik aylarıan gireceksin, Windows arama kımsına AMD yaz, Radeon, Software, Adrenalin gibi bir şey çıkarsa gir.
Ekran ayarlarına gir, ölçeklendirme ayarlarına gel. Tam paneli işaretle.

Intel kullanıyorsanda yine Intel Denetim Masasına girip, ekran ayarlarından görüntü ölçeklendirme ayarını tam panele alman lazım. İsim aynı olmayabilir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
AMD ise bu videodan faydalanabilirsin.
Intel ise bunu kullanabilirsin:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Hocam 1650 vardı bende ve oluyordu bence nasıl yapacağımızı tam hatırlamıyoruz.
Hatırlanmayacak bir şey yok hangi GPU'dan output alıyorsan onun ayarlarından stretch açacaksın dünyanın en basit meselesi.

Hocam normalde o NVIDIA Panelinde Masaüstü Boyutunu ve Konumunu Ayarla yeri olması gerek sanırım driverleriniz güncel olması gerek diye biliyorum.
Hiçbir alakası yok Nvidia karttan görüntü çıkışı almıyorsan olmaz zaten o ayar.

Intel grafik merkezinden uğraş NVIDIA'dan yapaman.

Hocam çok teşekkürler. Yaptım çözümü ise: Ayarlar+ sistem +ekran + çözünürlüğü 1280x960 yaptım, sonra Intel grafikleri kontrol merkezine girdim. En boy oranını 'uzatılmış' yaptım ve oldu teşekkürler yardımı dokunan herkese. İyi sosyaller. 👌👍❤️

Hacım eğer AMD işlemcin varsa Radeon Grafik aylarıan gireceksin, Windows arama kımsına AMD yaz, Radeon, Software, Adrenalin gibi bir şey çıkarsa gir.
Ekran ayarlarına gir, ölçeklendirme ayarlarına gel. Tam paneli işaretle.

Intel kullanıyorsanda yine Intel Denetim Masasına girip, ekran ayarlarından görüntü ölçeklendirme ayarını tam panele alman lazım. İsim aynı olmayabilir.
AMD ise bu videodan faydalanabilirsin.
Intel ise bunu kullanabilirsin:

Hatırlanmayacak bir şey yok hangi GPU'dan output alıyorsan onun ayarlarından stretch açacaksın dünyanın en basit meselesi.

Hiçbir alakası yok Nvidia karttan görüntü çıkışı almıyorsan olmaz zaten o ayar.

Teşekkürler en azından öğrendim olmadığını

Hocam çok teşekkürler. Yaptım çözümü ise: Ayarlar+ sistem +ekran + çözünürlüğü 1280x960 yaptım, sonra Intel grafikleri kontrol merkezine girdim. En boy oranını 'uzatılmış' yaptım ve oldu teşekkürler yardımı dokunan herkese. İyi sosyaller. 👌👍❤️
Evett, dediğim şey böyle olacaktı neyse hayırlı olsun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı