Oyuncu monitörü tavsiyesi

idriskeskin48

Centipat
Yer
Denizli
Daha fazla  
Meslek
Çalışan Eleman :D
İyi akşamlar yeni monitör almak istiyorum farklı markalar modellere baktım karar veremedim.
Curved düşündüm daha sonradan düz düşündüm daha önce hiç curved monitör kullanmadım ve test etmedim. Ekran kartım MSI GTX1070 8 GB 256 Bit Gaming X.
Genel olarak oyun odaklı bir monitör alaca.
Baktığım monitör modelleri.

Monitörde hoparlör olması güzel bir detay bu model özellikle dikkatmi çekti fakat çok önemli değil ben oyuncu kulaklığı kullanmayı seven biriyim.
27 inc olması güzel büyük ekran fakat benim için 24-23 inc monitör de yeterli olur aslında.
Hep 21 kullandım daha büyük bir ekran deneyimi daha güzelde olabilir.

Daha önce hiçbir yerde veya Cafe'de curved deneyimim olmadı denemekte istiyorum alışamazsam diye de çekiniyorum ama curved almakta istiyorum.
Hangi modeller iyi fazla bilmediğim için araştırma yapmadım detaylı curved için.
Oyun için alacağım film izlemem demiyorum ama oyun oynadım monitör de film izleyebilirim oyun için TN panel tavsiyeleri gördüm.
O yüzden film için monitör almam ayda 10 film izleyip izlediğim 10 filmin kat kat fazla saatini oyuna ayırıyorum o yüzden oyun odaklı monitör alacağım.

Baktığım diğer modeller.

Bütcem Max 1500 TL kafam iyice karıştır neye bakacağım şaşırdım curved veya düz tavsiyelerinizini yardımlarınızı bekliyorum.

Oyun için TN panel öneriliyor demek yanlış olur. Bu oynadığınız oyunlara bağlı. Tek kişilik hikayeli, güzel grafiklere sahip oyunlar oynuyorsanız IPS panel; CS:GO, PUBG gibi çok oyunculu rekabetçi oyunlar oynuyorsanız TN panel daha iyi bir tercih olur.

Monitörlere gelirsek XG2401 çokça beğenilen ve önerilen bir monitör. VX2458-C-MHD modelinden ise şikayetçi olan çokça kişi var. Ayrıca ViewSonic'in yetkili servisine de güvenmenizi pek tavsiye etmem. Acer monitörlerden ise 27" olan gerçek 8-bit olduğu için diğer monitörlere kıyasla (diğerleri sahte 8-bit) daha iyi renk kalitesine sahip olacaktır. 24"/25" Acer monitörler zaten birbirlerinin aynısı sayılır. Onlardan alacaksanız parlaklığı 400 nit olan KG251QF'i almanızı öneririm.

AOC modellerine neden bakmıyorsunuz?

Bu modeli kullanıyorum. Curved cidden çok iyi.
Şuanki monitörüm aoc 21 inc 60 aslında hiç o markalaya bakmadım ne kadar süredir kullanıyorsunuz
XG2401’i indirimle 1099₺ aldım Black Friday de. Müthiş bir şey. Çok sevdim.
Ben o indirimi kaçırdım maalesef Başka parçalar almıştım nasıl ses kalitesii falan kendi üzerinde ki hoparlörün
Daha büyük olması gerekiyor curved ekran da oyun için?
Oyun için TN panel öneriliyor demek yanlış olur. Bu oynadığınız oyunlara bağlı. Tek kişilik hikayeli, güzel grafiklere sahip oyunlar oynuyorsanız IPS panel; CS:GO, PUBG gibi çok oyunculu rekabetçi oyunlar oynuyorsanız TN panel daha iyi bir tercih olur.

Monitörlere gelirsek XG2401 çokça beğenilen ve önerilen bir monitör. VX2458-C-MHD modelinden ise şikayetçi olan çokça kişi var. Ayrıca ViewSonic'in yetkili servisine de güvenmenizi pek tavsiye etmem. Acer monitörlerden ise 27" olan gerçek 8-bit olduğu için diğer monitörlere kıyasla (diğerleri sahte 8-bit) daha iyi renk kalitesine sahip olacaktır. 24"/25" Acer monitörler zaten birbirlerinin aynısı sayılır. Onlardan alacaksanız parlaklığı 400 nit olan KG251QF'i almanızı öneririm.
ViewSonic’ yetkili servisinin ne tür bir sorunu var 27 inc pek düşünmüyorum aslında büyük ekran sevmiyorum pc de 24 inc falan yeterli benim için 21 inc şuanki monitörüm o bile yeterli oluyor ama 60 hz ve baya eskidi artık ve kasam orta seviyenin üzerimde monitör altta kaldı vga monitör kullanıyorum

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı