Oyunda Anlık Takılma Sorunu

SeFFaH

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar sistemimi normal olarak kullanıyorum. Son 2-3 gündür anlık takılmalar yaşamaya başladım. Önce ETS 2'de fark ettim. İlerlerken saniyelik olarak takılma daha sonra hiçbir şey olmamış gibi devam ediyordu. Bana fps drop gibi geldi ama az önce GTA 5'te biraz takılmaya kalktığım zaman oyun içinde hiçbir sorun yok. Fakat anlık olarak ESC'ye bastığım zaman harita ekranında bariz uzun süreli donmalar yaşadım. Eski XP zamanındaki HDD hataları gibi geldi bana. SSD'de bu tür sorunlar yaşayabilir miyim? SSD'nin durumunu kontrol etmek gibi programlar var mı? Normal HDD kontrolü gibi bad sector olayı yok diye biliyorum. Aydınlatırsanız sevinirim. Sistemim aşağıdadır. Unutmadan ekleyeyim, sıcaklık konusunda GTA'da işlemci 50-60 arası gezinmekte ve ekran kartı maksimum 82 dereceyi görmektedir. Darboğaz yoktur. Takılma anlarında işlemci kullanımı %100 olmamaktadır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyunlar orijinal Steam versiyonları. Sürücüler, Windows dahil her şey güncel. Bir fikri olan var mı? Sorunum devam etmekte.

82 derece çıkarsa kasması takılması normal.

Öncelikle;
Nedeni belli gibi Ekran kartındaki Graphics Hz:144 destekli ama ekranın hz düşük olabilir.

Genelde piyasada en çok 60 Hz. ekran bulunmakta.
Oynadığın oyunun ayarlarından Hz. Seviyesini 60 Hz. yap dene düzelecektir.
Sonra Hz seviyesini tek tek yükselterek ideal değeri bul, kastığı yerden bir önceki değeri seç (Kasmayan Değer)
sonra zaten takılma olmaz.

Bilgisayarın düzelsin yada düzelmesin Isı değeri yüksekse oyunun grafik ayarlarını düşür. 60 dereceden sonrası kasması çok normal.

Yukarıdaki değerleri yaptıktan sonra Isı değeri ve Kasma sorunu hakkındaki bilgileri bekliyorum. Adım adım sıra ile yap.

Bunları denedikten sonra olmazsa anternatif bir yol düşünürüz.

Graphics yazan yer zaten benim monitörüm. Orda da yazdığı üzere Asus VG248 monitör kullanmaktayım. Hz değeri derken başka bir şey kastetmeye çalıştığını düşünüyorum ama ne olduğunu bulamadım açıkcası.

Gta 5 oyunu bulunmıyor GTA 4'te aşağıdaki gibi ayarlar var. Muhtemel muhtemelen aynıdır.
Örnek olarak yazım;

1024x768 60 Hz
1024x768 75 Hz
1024x768 ... şeklinde yazması gerekiyor.

Tabiki kendi çözünürlüğüne uyun olacak.

İstersen Skype: ghostmcb adresi ile göz atabilirim.

1920x1080 p 144 Hz de GTA ayarlarım. Alakası olduğunu düşünmüyorum açıkcası. @Recep Baltaş @Ali Güngör @JaroxJamaica Sizin bir fikriniz varmı üstadlar?

Ekran kartının takılma anlarında Mhz düşürdüğünü fark ettim. Normalde 1000 civarında çalışırken bir anda 500 Mhz civarına düşüyor bu da donlara sebep oluyor. Buna ne sebep olabilir?

Son düzenleme:
Seffah bu sorunu çözdün mü?
Baya eski bir konuyu hortlatmışsın da, işlemci kaynaklı olduğunu gördüm sonradan sorunun her ne kadar OBS'te göstermese de darboğaza giriyormuş. İşlemcimi değişmiştim baya bir süre sonra.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…