Son 1 haftadır nispeten diğerlerine göre yüksek oyunlara girdiğimde, örneğin PUBG, Fortnite, Power Suuply Surges veya ekranım turuncu mavi beyaz değişken renkle kaplanıp resetleniyor. Bu sorun nedendir acaba işletim sistemim Windows 7 daha önceki konularda gördüğüm kadarıyla hep Windows değiştirin denmiş veya Minidump atın denmiş minidump dosyalarını atacağım fakat sorun nedendir? Acaba PSU'dan mı yoksa işletim sisteminden mi işletim sisteminden ise hemen Win 10'a geçmeyi düşünüyorum fakat PSU'dan ise henüz formatlamayı düsünmüyorum yardımcı olursanız sevinirim. Minidump.rar
Doğru düzgün yazın o zaman, oyundayken almak ile direkt mosmor oldu dersen yanlış anlaşılır eksik bilgi vermeyin bir daha.
Mavi ekran verirse yenileri paylaşın demiştik nerede dosyalar?
Haklisiniz fakat redditte zamaninda birsey okumustum ondan dolayi korktum ama tabi iyisini bilirsiniz kusura bakmayin dusunemedim o kadarini eger sizin icin sakincasi yoksa bana tekrardan yardimci olmanizi rica edecegim.
Başta dediğiniz gibi anti-surge kapattim.Oyuna girdim 10 dakika sonra bluescreen yedim,ayrıyetten oyunda gözüme takıldı texture'ler çok gec yükleniyordu zaten texturelerin bulanikligi gozume carptigindan 1 dakika içinde bluescreeni verdi.Bunlarda bluescreen ardindan aldigim minidump ve aida raporu.
Eset'i kaldır. FX serisinde 990 çipseti tavsiye ediyordum zamanında ama siz görmemişsiniz heralde.
Tam performans çalışmıyor o yüzden ekran kartın. BIOS default değilse optimal default yapın.
Çökmeler o sistemde mutlaka devam edecektir anakart veya sistemini yükseltmediğin taktirde.