Oyunda BC Code 124 Mavi Ekran Hatası

Gökhan Özer

Hectopat
Daha fazla  
Son 1 haftadır nispeten diğerlerine göre yüksek oyunlara girdiğimde, örneğin PUBG, Fortnite, Power Suuply Surges veya ekranım turuncu mavi beyaz değişken renkle kaplanıp resetleniyor. Bu sorun nedendir acaba işletim sistemim Windows 7 daha önceki konularda gördüğüm kadarıyla hep Windows değiştirin denmiş veya Minidump atın denmiş minidump dosyalarını atacağım fakat sorun nedendir? Acaba PSU'dan mı yoksa işletim sisteminden mi işletim sisteminden ise hemen Win 10'a geçmeyi düşünüyorum fakat PSU'dan ise henüz formatlamayı düsünmüyorum yardımcı olursanız sevinirim.
Minidump.rar

Son düzenleyen: Moderatör:
Haklisiniz fakat redditte zamaninda birsey okumustum ondan dolayi korktum ama tabi iyisini bilirsiniz kusura bakmayin dusunemedim o kadarini eger sizin icin sakincasi yoksa bana tekrardan yardimci olmanizi rica edecegim.
Başta dediğiniz gibi anti-surge kapattim.Oyuna girdim 10 dakika sonra bluescreen yedim,ayrıyetten oyunda gözüme takıldı texture'ler çok gec yükleniyordu zaten texturelerin bulanikligi gozume carptigindan 1 dakika içinde bluescreeni verdi.Bunlarda bluescreen ardindan aldigim minidump ve aida raporu.
@Murat5038

Son düzenleme:
Eset'i kaldır. FX serisinde 990 çipseti tavsiye ediyordum zamanında ama siz görmemişsiniz heralde.
Tam performans çalışmıyor o yüzden ekran kartın. BIOS default değilse optimal default yapın.
Çökmeler o sistemde mutlaka devam edecektir anakart veya sistemini yükseltmediğin taktirde.

Bunların sıfır'ini bulmak zor 2.el parçanın sağlam olup olmadığını nasıl anlayabilirim alırken özellikle nerelere dikkat etmeliyim ?
@Murat5038

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…