Oyunda Bilgisayar ısınıyor

Oyuncumh

Kilopat
Katılım
24 Haziran 2016
Mesajlar
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
En fazla 40 dakikalık (cs go) bir oyun oynadığımdan sonra bir anda fandan değişik bir ses çıkmaya başlıyor ve çok fazla ısınma oluyor. Nedeni tozlanma mıdır? Eğer öyle ise kolay yöntemle nasıl temizlerim?
 
Çok fazla ısınma nasıl bir tanımdır yahu, çok ısınıyor diyorsunuz ama dereceyi söylemiyorsunuz lütfen dereceyi söyleyin bizde ona göre çözüm üretelim. :D
 
Konu masaüstü bilgisayar kategorisine açıldığı için kullandığın PC'nin masaüstü olduğunu varsayıyorum.

Aida 64 ve SpeedFan gibi programlar aracılığıyla PC'nin ısısını görebilirsin. İşlemci sıcaklığı oyun oynarken 90'ı aşıyorsa sıkıntı var demektir.

Kasanın içini elektrik süpürgesiyle dikkatli şekilde temizleyebilirsin. Özellikle işlemci soğutucusundaki tozları almalısın. Daha faydalı olması için işlemci soğutucusunun fanını söküp aradaki tozları alabilirsin. Yine fayda etmezse termal macununu yenilemen gerekir, internetten araştırarak bu işlemi yapabilir veya bir bilene yaptırabilirsin.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı