Oyunda düşük CPU kullanımı

Soğutucu ile ısı sorununu çözmek pek mantıklı değil. Öncelikle fan temizliği ve termal macun yeniletmek gerekir bundan sonra soğutucu kullanmak mantıklı olabilir çünkü işlemciyi doğrudan soğutan şeyler bunlar. Laptoplarda genel olarak ısınma sorunu var zaten tavsiyem iyi bir teknik serviste bu söylediklerimi yaptırman eğer sorun bunda değilse bile ısı sorununu çözmüş olursun.
 
Soğutucu ile ısınma sorununu çözmek pek mantıklı değil. Öncelikle fan temizliği ve termal macun yeniletmek gerekir bundan sonra soğutucu kullanmak mantıklı olabilir çünkü işlemciyi doğrudan soğutan şeyler bunlar. Laptoplarda genel olarak ısınma sorunu var zaten tavsiyem iyi bir teknik serviste bu söylediklerimi yaptırman eğer sorun bunda değilse bile ısınma sorununu çözmüş olursun.

Termal macunu yenilemedim fakat fan falan temizlemiştim.
 
Ve ekleyeyim her oyun %100 CPU kullanımına ihtiyaç duymaz oynadığınız oyunun CPU ihtiyacına bağlıdır ve oyundan oyuna değişiklik gösterebilir.
 
Ve ekleyeyim her oyun %100 CPU kullanımına ihtiyaç duymaz oynadığınız oyunun CPU ihtiyacına bağlıdır ve oyundan oyuna değişiklik gösterebilir.

Ama sistemimi zorlayacak bir oyun Fall Guys iyi bir sistemim yok işlemcinin birazda olsa zorlanması lazım %10 CPU kullanımı 1.17 GHz düşüp sabit kalıyor oyuna girince.
Prime 95K ve MSI Afterburner indir. 95K small tfts testini başlat ama ilk tfts yi başlat sonra MSI Afterburner'dan işlemci çekirdek kullanımlarını kontrol et. Hepsi 100% olmak zorunda. Eğer mavi ekran yersen voltaj düşük geliyor olabilir yemesen bile MSI Afterburner’dan takip et. Hepsi 100 olacak.

Pek anlayan biri değilimde MSI Afterburner indirdim anlamadım gerisini daha açık anlatabilir misiniz.
 

Geri
Yukarı