Oyunda mavi ekran hatası

batuhancvsr

Hectopat
Katılım
12 Şubat 2021
Mesajlar
112
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
SİLİCON POWER 3600 MHZ RAM
SSD veya HDD modeli
MLD M300 1TB NVME 2280 Gen3x4 M.2 SSD
Ekran kartı
RTX 3080 MSI Ventus 3X Plus OC
Anakart
MSI B550 Gaming Edge Wi-Fi
İşlemci
R9 5900X
Bilgisayarim oyun oynarken siyah ekranda donuyor ve renkler bir anda degişiyor, sonra reset atıyor. Olay goruntulemede Türkçe tabiri ile mavi ekran yazıyor.

 

Dosya Ekleri

  • IMG_6415.jpg
    IMG_6415.jpg
    112,2 KB · Görüntüleme: 16
  • Adsız.png
    Adsız.png
    157,2 KB · Görüntüleme: 25
Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS'unuzu 7C91v19 sürümüne düşürün.

SteelSeries yazılımlarını güncelleyin.

SteelSeries marka kulaklığınızın varsa sürücüsünü güncelleyin. Sanırım SteelSeries Arctis 9 kullanıyorsunuz.

Ses Sürücülerinizi güncelleyin.

Son olarak diske bakalım. HD Tune Pro ile tüm disklere Error Scan gerçekleştirin. Sonuçlara ek olarak Health sekmelerini paylaşın.
 
Sürümü düşürecegim sonra SteelSeries güncel sürümünü yüklüycem PC format atım Engine yok şu an kuruyorum ses sürücüsü dahili ses sürücüleri var onumu yüklüyim bir de HD Tune Pro nasıl yapacağım bilmiyorum
 
ses sürücüsü dahili ses sürücüleri var onumu yüklüyim
Şu kısımdan kuracaksınız.
1655318811158.png

bir de HD Tune Pro nasıl yapacağım bilmiyorum
Programı açtığınızda karşınıza Error Scan sekmesi gelecek. Sağ üstten Start butonuna basacaksınız. Teker teker tüm sektörleri tarayacak. Test bittiği zaman ekran görüntüsünü atmanız yeterli. Ek olarak yukarıdan Health sekmesine geçiş yapıp oranın da ekran görüntüsünü atın.
 
@LSD hocam Realtek indirdim kurdum bu arada ilk defa indirdim PC daha önceden indirmedim PC'dede yokmuş YouTube'dan nasıl kurulduna baktımta eski sürümü silin falan diyor MSI orijinal YouTube hesabı ama bende zaten yokmuş hocam Realtek indirdim kurdum sonra son bastım daha sonra yeniden başlatacagım yaptım o sırada biriyle wpden konustum ıcın ve mavı ekran hatası aldım IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL dump dosyasını paylaşıyorum sizden ricam bir kontrol etmeniz bende o sırada HD Tune Pro indirip degerleri gönderiyorum yardiminiz için teşekkür ederim.

Bunlarda HD Tune raporlarıdır hocam bilmiyorum hocam ama oyunların dosyalarını kontrol etimde falan eksik inmiş oluyor ama arkadaşlarımda böyle bir şey yok sebebini çözmüş degilim.
gene aynisini aldim reis valorant oynuyodum renkler bianda siyahlaşma silahin bazi renkleri görünüyordu sonra pc reset atı
Gene aynisini aldim reis Valorant oynuyordum renkler bianda siyahlaşma silahin bazi renkleri görünüyordu sonra PC reset ATI
 

Dosya Ekleri

  • EROR SCAN.png
    EROR SCAN.png
    614,1 KB · Görüntüleme: 13
  • HEAL.png
    HEAL.png
    99,1 KB · Görüntüleme: 14
Son düzenleme:
Anlayamadım pek bir bilgi paylaşcaktım fakat 1 saat ceza yedim daha önce Recep Baltaş teamwiwer istedini gördüm birinden sana versem ceza yer miyim acaba gene
 
Maalesef Teamviewer deneyimim yok. Anlayamadığınız kısım tam olarak neresidir. Sürücüsü kısmını zaten anlattım. Teker teker ilerleyerek çözebilirsiniz. HD Sentinel ise HD Tune Pro gibi bir program. Genel Bakış ve S.M.A.R.T, sekmelerin isimleri. O sekmeler arasında geçiş yapıp ekran görüntülerini atmanız yeterli. "anlayamadım", "nasıl yapacağımı bilmiyorum" demeden önce denerseniz daha kısa sürede sorunu hallederiz.
 
Buradan hangisini indiricegim iPhone şeyini indirdim yükle butunonu goremedım çalıştır bastım ekranıma sanki içinde iPhone ile ilgili yazılar gördüm ve bu dediniz HD sentinelden hangisini indirmem lazım burada bir sürü link var ondan anlamadım bu problem uzun zamandır var konu acıyorum format atmama ragmen düzelmiyor bu sorun ne bilmiyorum ama sanki dosyalarım eksik yükleniyor bir yerde bir şey var gibi.
 

Dosya Ekleri

  • 352.png
    352.png
    354,8 KB · Görüntüleme: 12

Geri
Yukarı