Oyunda yüksek ping sorunu

Berkay Gulmez

Hectopat
Daha fazla  
Benim internetim 16 Mbps, arkadaşımınki 6 Mbps olduğu halde benden daha az pingi var, arkadaşlar nasıl düzelteceğim bunu?

Screenshot_1.png

İnternet hızı gecikmeyi en son etkileyecek unsur. Gecikme süresi, senin bulunduğun sunucu ile oyun sunucusu arasındaki bağlantıya bağlı. Ayrıca evine gelen hatta, kullanıyorsan Wi-Fi yoğunluğundan kaynaklanır.
Kablosuz kullanıyorsan kablo ile bağlanıp dene.

Bilgisayarını bir tarat virüs falan var mı diye onlar internetini kullanıyor olabilir. Ardından LAN kablosuyla bağlanmayı dene ve bir kez modemine restart yap.

Mahallende bulunan internet yoğunluğu etkileyebilir. Ek olarak evinde internet donanımlarının büyük etkisi bulunmakta. Oyun sunucusuna olan uzaklığın da bir unsur. Cat6 kablo ile ev içi donanım yapman daha iyi olacağını düşünmekteyim. CS:GO oynursan ping aşırı olur genelde..

hangi firmadan interneti alıyorsan telefonla ara hızın düşük de onlar bir test yapıyorlar. yenileme testi. eğer düzelmezse not edip mahallenizde bulunan santrala geliyorlar.

Ping'in İnternet hızıyla alakası yok. Kotayı aştığım'da bile Ping değerlerim aynı oluyor. Mesela benim oturduğum site yeni, Türk Telekom özel olarak gelip işlemleri tamamladı. Artık ne yaptılarsa hem kullandığım paketim'deki hızı son derece alıyorum. Hemde Ping'im 1 ve 2 arasında değişiyor. Büyük konutlara özel olarak bir sistem kuruyorlar sanırım.
24Mbps-75gb fiber paketini kullanıyorum.
Hız testi sonucum;
speedtest.png

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı