Oyundayken ekran sürekli kapanıp açılıyor

arifyildiz

Yoctopat
Daha fazla  
Herkese merhabalar, Zotac RTX 3070 ekran kartım var. Ekran kartımda görünürde hiçbir sıkıntı yok. Video izleyebiliyorum masaüstünde işlem yapabiliyorum ama oyun oynamaya kalkınca ekran sürekli olarak kapanıp açılıyor ekran kartı ısısı yükseldiği için mi bilmiyorum ama Furmark testinde 75 80 derece arasında kalıyor. Bunun sebebi ne olabilir, yardım edebilir misiniz?

650W PSU.
Deepcool kasa iyi egzoz fanı da var.
16 GB Goodram
Ryzen 7 5700X
Gigabyte B450 anakart.
1 TB M.2 SSD
1 TB hard disk
RTX 3070 8 GB.

Oyandığınız oyunlar neler? Sanki VRAM bitiyor gibi, normal RAM'de bitiyor olabilir.

Bütün oyunlarda böyle yapıyor Minecraft'ta bile kapanıyor.
32 GB RAM var aslında diğerini takmıyorum taksam da bir şey değişmiyor.

Sisteminizin tüm bileşenlerini yazabilir misiniz?

650W PSU.
Deepcool kasa iyi egzoz fanı da var.
16 GB Goodram
Ryzen 7 5700X
Gigabyte B450 anakart.
1 TB M.2 SSD
1 TB hard disk
RTX 3070 8 GB.

Sürücülerinizin güncel olduğunu varsayıyorum. Ekran kartınızın donanım parçalarından biri zarar görmüş olabilir. Monitörünüzde özellikle soket girişinde problem olabilir. Ekran kartında da aynı şekil de soket problemi olabilir. Düşük olsa da kablonuzda ( monitör ile ekran kartı arasındaki bağlantıyı sağlayan kablonuzda ) sorun olabilir.

Sürücülerinizin güncel olduğunu varsayıyorum. Ekran kartınızın donanım parçalarından biri zarar görmüş olabilir. Monitörünüzde özellikle soket girişinde problem olabilir. Ekran kartında da aynı şekil de soket problemi olabilir. Düşük olsa da kablonuzda ( monitör ile ekran kartı arasındaki bağlantıyı sağlayan kablonuzda ) sorun olabilir.

Bunda bir sıkıntı olmadığına eminim eski bilgisayarımdaki kabloyu taktım onda hiçbir sıkıntı yoktu.

Kapanıp geliyor mu? Yani bilgisayar çökmüyor değil mi? Sadece ekran kararıyor sonra geliyor mu?

Sadece kapanıp geliyor bazen de aygıt çıkartıp takar gibi ses geliyor ama sürekli.
Oyunu kapattığımda düzeliyor.

Sokette bir sıkıntı olsa normalde de kapanırdı diye düşünüyorum. Ekran kartı yüke binmediği sürece herhangi bir şey olmuyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı