Oyundayken GPU'nun Hız Düşürmesi

Metin Akif Zehir

Hectopat
Daha fazla  
Normalde 1000 MHz olan ekran kartı hızı, oyundayken sıcaklık 75 °C olmasına rağmen 200 MHz'e kadar düşüyor. Güç modu falan açıktır, o yüzden olmuştur diye düşündüm. Nvidia Denetim Masası'ndan güç yönetimini maksimum performans yaptım, Windows'da da güç yönetiminden maksimum performansa ayarladım fakat değişen bir şey olmadı. Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Sistem Özellikleri:

• i5-4200U
  • GT-740M
  • 8 GB RAM

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci frekansı aşırı düştüğünden GPU boşta kalıyor ve o yüzden frekans düşürüyor olabilir mi diye düşünüyorum. Yani CPU darboğazı yaşıyor olabilirsin o esnada. CPU sıcaklığı ne durumda?
İşlemcide bir sıkıntı olmuyor. 2300 MHz civarında çalışıyor. 200 MHz'de çalışıyor ekran kartı ama bir süreliğine değil sürekli bir şekilde. Yani ani düşüş şeklinde değil.
Oyuna ilk girdiğimde ve üç dakika sonra olanlar böyle. 203 MHz'e düştükten sonra 203 MHz sabit gidiyor bu şekilde.

Dosya Ekleri

• Önce.jpg
    Önce.jpg
    182,5 KB · Görüntüleme: 55
  • Sonra.jpg
    Sonra.jpg
    145,2 KB · Görüntüleme: 54
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı