Belki makro kullanıyor olabilirsin. Bir bak ayarlardan.
Yok makro kullanmıyorum, programı yüklü klavyenin. Diablo oyunu için bir kere f8 tuşuna basınca sırasıyla 1-2-3 tuşlarına basması için makro yapmıştım. Sonra temiz kurulum yaptım zaten gitti makro, basınca hiçbir şey olmuyor şuan.
Belki bozulduysa herhangi bir yerinden kendisi basıyor olabilir mi ? Bir keresinde de oyundayken birden Windows kapatılıyor dedi kapandı bilgisayar. Öyle birden değil, sanki başlat-bilgisayarı kapat tuşuna basılmış gibi. 1 kere oldu tabi.
Garip şeyler dönüyor bilgisayarda arkadaşlar anlamadım. Windows orijinal şuan. Zaten kendi sitesinden indirdim iso olarak, UEFI kurulum yaptım.
Ben klavyeden kaynaklandığını düşünmüyorum, çünkü monitör neden kapanıp açılsın ki oyundayken ? HDMI kablodan kaynaklanıyor diye kabloyu değiştirdim, yine 17 liralık bir kablo taktım ama 4K destekli high speed yazıyor üstünde. Eski kabloya oranla biraz daha az yapıyor gibi geldi oyunlarda.
Sorun tam olarak şöyle cereyan ediyor;
Öğlen açılıyor bilgisayar, fazla oyun oynanmıyor. Akşam olunca saat 9-10 gibi, hoparlörden bazen cızırtı geliyor. 1-2 saat oyundayken birden monitör kapanıp açılıyor, siyah oluyor, masaüstüne atıyor. Tıklıyorum yine oyuna devam. Nadir olarak (bugün yapmadıysa misal yarın ) hoparlördeki cızırtı şiddetleniyor 3-4 saniye ve sonra normal. Hoparlör bozuk olabilir, eski baya. Sadece jak girişiyle bağlı, kendi adaptörü var. Ama ekranın kapanma evresinde orantılı olarak cızırtı gelmesini ben anlayamadım.
Aida64 programı ile kararlılık testi yaptım, 15 dk. ısınma falan yok anakart ile işlemcide. Sistem daha 1 aylık zaten. Bu monitör kapanma olayı overwatch ve heroes of the storm yoğun olarak oynadığım için bunlarda oluyor. Tomb Raider ve Total War oynadım, yoğun olarak oynamadım, bu oyunlarda yapmadı.
Overwatch oyununu silip baştan indirdim, yine bugün 1 kere yaptı deli olmamak elde değil. Oyunun ortasında siyah ekran nedir. Bulamadım sebebini arkadaşlar, monitör ısınınca mı yapıyor. Ekran kartı 65 derecenin üstüne falan çıktığında mı yapıyor ? Ekran kartını test edebileceğim bir program var mı böyle ısınınca takip edeyim kapanacak mı monitör ?