Oyundayken masaüstüne atma ve farklı uygulama açılma sorunu

UchihaM

Hectopat
Daha fazla  
Hayırlı forumlar,

Oyundayken arada bir sanki monitörün fişi çekilmiş ve takılmış gibi siyah oluyor 1 saniyeliğine. Ardından masaüstüne atıyor ve birden müzik uygulaması bazen hesap makinesi açılmış oluyor. Oyun tabi kapanmıyor hemen kendim tıklayıp, başlat menüsünden, giriyorum. Bunu sürekli yapmıyor, arada bir yapıyor. Sorunu ne olabilir ?

Virüs bulaşmış olabilir. Ayrıca klavyedeki bazı tuşlarında da sorun olabilir. Yada bunlardan başka bir şey.

Temiz kurulumu daha yeni yaptım, anti virüs de yüklü. Oyunu rahat bir şekilde oynuyorum, klavyenin hangi tuşu bozuk olabilir ki ? Monitör siyah ekrana düşüp masaüstüne atması için ?

Belki makro kullanıyor olabilirsin. Bir bak ayarlardan.

Yok makro kullanmıyorum, programı yüklü klavyenin. Diablo oyunu için bir kere f8 tuşuna basınca sırasıyla 1-2-3 tuşlarına basması için makro yapmıştım. Sonra temiz kurulum yaptım zaten gitti makro, basınca hiçbir şey olmuyor şuan.
Belki bozulduysa herhangi bir yerinden kendisi basıyor olabilir mi ? Bir keresinde de oyundayken birden Windows kapatılıyor dedi kapandı bilgisayar. Öyle birden değil, sanki başlat-bilgisayarı kapat tuşuna basılmış gibi. 1 kere oldu tabi.
Garip şeyler dönüyor bilgisayarda arkadaşlar anlamadım. Windows orijinal şuan. Zaten kendi sitesinden indirdim iso olarak, UEFI kurulum yaptım.

Ben klavyeden kaynaklandığını düşünmüyorum, çünkü monitör neden kapanıp açılsın ki oyundayken ? HDMI kablodan kaynaklanıyor diye kabloyu değiştirdim, yine 17 liralık bir kablo taktım ama 4K destekli high speed yazıyor üstünde. Eski kabloya oranla biraz daha az yapıyor gibi geldi oyunlarda.

Sorun tam olarak şöyle cereyan ediyor;
Öğlen açılıyor bilgisayar, fazla oyun oynanmıyor. Akşam olunca saat 9-10 gibi, hoparlörden bazen cızırtı geliyor. 1-2 saat oyundayken birden monitör kapanıp açılıyor, siyah oluyor, masaüstüne atıyor. Tıklıyorum yine oyuna devam. Nadir olarak (bugün yapmadıysa misal yarın ) hoparlördeki cızırtı şiddetleniyor 3-4 saniye ve sonra normal. Hoparlör bozuk olabilir, eski baya. Sadece jak girişiyle bağlı, kendi adaptörü var. Ama ekranın kapanma evresinde orantılı olarak cızırtı gelmesini ben anlayamadım.

Aida64 programı ile kararlılık testi yaptım, 15 dk. ısınma falan yok anakart ile işlemcide. Sistem daha 1 aylık zaten. Bu monitör kapanma olayı overwatch ve heroes of the storm yoğun olarak oynadığım için bunlarda oluyor. Tomb Raider ve Total War oynadım, yoğun olarak oynamadım, bu oyunlarda yapmadı.
Overwatch oyununu silip baştan indirdim, yine bugün 1 kere yaptı deli olmamak elde değil. Oyunun ortasında siyah ekran nedir. Bulamadım sebebini arkadaşlar, monitör ısınınca mı yapıyor. Ekran kartı 65 derecenin üstüne falan çıktığında mı yapıyor ? Ekran kartını test edebileceğim bir program var mı böyle ısınınca takip edeyim kapanacak mı monitör ?

RAT virüsü bulaştırmış olabilirsin, temiz kurulum yap ya da RAT remover tarzı bir şeyle bilgisayarını tarat.

Dostum bilgisayarımda virüs yok. Bunu sana nasıl ispat edebilirim bilmiyorum ama yok :) Antivirüs yüklü, clean rat diye program buldum tarama yaptım hiçbir şey bulmuyor. Zaten yeni temiz kurulum yaptım.

Anlayan yardım eden kimse yok mu ?

Anladım dostum da eminim ya virüs değil, ben de anlıyorum az çok bilgisayardan. Oyunun ortasında birden monitör gidip geliyor masaüstüne atıyor :D Virüs işi değil bu, öyle olsa belli olur. Sürekli yapmıyor, günde 1 defa mesela. Anlamadım gitti. Yeni kurdum sistemi, msi b150m bazooka anakart , gtx 960 ekran kartı asus.

Ya ekran kartında bir sorun var ya da monitör ısınınca yapıyor. Test edebileceğim bir program varsa yardım eden olursa iyi olur.
Ettim birkaç programla ama hiçbir sonuç alamadım. Mesela kaç dk. nereye dikkat etmem gerek diye bir bilgi arıyorum aslında :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı