64 Bit PC var ama oyunların genelinde 32 Bit yazıyor. 64 Bit'te nasıl çalışır? Oyunlarda FPS artırır mı?
Artırır. İşletim sistemi kesinlikle FPS'ye fark eder. Örneğin 12. Nesil bir sistemde Windows 10 ile düşük performans alabilirken 11 ile yüksek performans alabilirsiniz.Oyunlarda işletim sisteminiz FPS artırmaz.
Oyun geliştirici oyunu nasıl kodladı ise oyun da o mimariye göre açılır. Bazı oyunlar salt 32 Bit, bazıları hem 32 hem 64 Bit, bazıları da salt 64 Bit kodlanmıştır.
32 Bit kodlanmış bir oyunu 64 Bit olacak açamazsınız zira ortada 64 Bit bir Exe dosyası yoktur. Bu dosyayı da siz yapamazsınız zira bu, oyunu tersine mühendislik ile çözmeniz ve yeniden kodlamanız demektir ki bu da imkansıza yakın bir şeydir.
Sadece bazı 32/64 Bit oyunlarda 64 Bit Exe dosyası oyunun yüklü olduğu konumda olur. Onunla oyunun 64 Bit sürümünü açabilirsiniz.
Performansta fark olur mu? Devasa bir fark olacağını sanmam ama test etmedim henüz.
Artırır. İşletim sistemi kesinlikle FPS'ye fark eder. Örneğin 12. Nesil bir sistemde Windows 10 ile düşük performans alabilirken 11 ile yüksek performans alabilirsiniz.
Hocam ben uzun zamandır Windows 10 kullaniyordum. Ayni sistemde Windows 11'e gectim bir aydan uzun suredir Windows 11 kullanıyorum oynadigim oyunlarda FPS artisi göremedim. Bu bahsettiğiniz şey belki oyundan oyuna farkedebilir denemeden net bir cevap vermek yanlış olur.
Valla hocam benim oynadığım oyunlarda bir fps artışı ya da düşüşü olmadı. PlanetSide 2, Rust, Csgo, Super people gibi bir çok (genelde fps) oyunu oynuyorum. Ayrıca win 11 de oyunlarımı etkileyecek birşeye de rastlamadım.Windows 11 halen sorunlu bir işletim sistemi. Aynı oyunda Windows 10 yüklüyken 100FPS alınıyorken W11 de 85-90 FPS değerine düşebiliyor. W11 de farkedilir düşüş mevcut ama farkedilebilir bir artış mevcut değil şu an için.
Bilgisayarı sadece oyun için kullanacak birinin de Windows 11'e daha geçmemesi tavsiye olunur.
Göremezsiniz zaten. Böyle bir iddiamız da yok. Diyorum ki 12. Nesil işlemcisi olan Windows 11 kullanmalı. O zaman performansta fark olabiliyor.Hocam ben uzun zamandır Windows 10 kullaniyordum. Ayni sistemde Windows 11'e gectim bir aydan uzun suredir Windows 11 kullanıyorum oynadigim oyunlarda FPS artisi göremedim. Bu bahsettiğiniz şey belki oyundan oyuna farkedebilir denemeden net bir cevap vermek yanlış olur.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.