Oyunlar bilgisayarı kapatıp açtıktan sonra çalışmıyor

furkyng

Hectopat
Yer
Arkanda
Daha fazla  
Bilgisayarım eski sayılır. Ekran kartı ve Anakart hariç hiçbir parçası değişmedi fakat anakart değişmesi pek bir işe yaramadı çünkü zamanında DDR2 RAM kullandığı için tekrar bir DDR2 anakart takmış bilgisayarcı arkadaş.

Bilgisayar Özelliklerim:
  • RAM DDR2 800MHZ 8GB
  • İşlemci AMD 7750 2.7 GHz Dual Core
  • Ekran Kartı GT 730 2GB 128 BİT

Sizce Windows 7'den 10'a geçmeli miyim, geçmemeli miyim?
Bilgisayarda LoL, ETS2, NBA Playgrounds oynuyorum. LoL ve ETS2'de değişim olacağını sanmıyorum fakat ben birkaç kez geçtim ve birkaç haftadan sonra yavaşlıyor hiçbir şey olmamasına rağmen virüs girmemesine rağmen.

Sebebini bilmiyorum ama şu an kullandığım Windows 7 Home Basic 64 bitte bilgisayar dosya siliyor ya da bozuyor oyunların savelerini siliyor. Mesela Assassins Creed Brotherhood oyunu bitirmeme yakın save silindi, LoL'de hiç olmayan şeyler oluyor oyuna dahi giremiyorum. Her seferinde onarım yapıyor bazen onarımdan sonrada olmuyor.
Silip yükledim fakat aynı şeyi yine yapıyor format attım yapıyor. Geçersem ne gibi sıkıntılar yaşarım ne gibi avantaj elde ederim cevaplarınızı bekliyorum.
Bu dosya bozmaya dair konu açtım fakat bir çözüme ulaşamadık buradan da yardım ederseniz sevinirim.

Not: Çalışan oyunlar bilgisayarı kapatıp açtıktan sonra daha çalışmıyor. Assetto Corsa'da kurduktan sonra giriyorum kapatıyorum bilgisayarı geri girince geçerli bir 32 bit uygulama değil tarzı bir hata veriyor. Bu sorunuda oyunun .exe dosyasını kopyalayıp her girişimde dosya konumuna geri yapıştırarak çözdüm. En sonunda o dosyayı da bozdu hiç giremiyorum. Sorunları bitmiyor biri çözülse diğeri başlıyor ekran kartı driver kurarken uyumlu donanım bulunamadı diyor ama uyumlu driver olduğuna eminim DDU ile silip denedim olmadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 10'da da aynı sorun var mıydı? Eğer varsa sorun büyük ihtimal harddiskte olabilir. Bi arkadaşından çalışır durumda olan hard diski takıp dene. Böyle bi çok eskiden Windows XP'li bilgisayarımda NFSU2 trainer vardı ve kendi kendine silinmişti.

İşletim sisteminin Windows 7 Home Basic 64 bit olduğunu söylemişsiniz. Format attığınızda da aynı sistemi mi kurdunuz.Farklı bir işletim sistemi kurup deneme şansı buldunuz mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 10 geçmeniz yararınıza olacaktır.
Ayriyeten kullandığınız bakım uygulamaları bazı sorunlara yol açabilir. Bağlantıdaki konu dışında genel bakım için sadece Wise Disk Cleaner ve CCleaner öneririm.
Temel Sistem Bakım ve Performans Optimizasyonu Yönergesi
Eğer oyunlar korsan ise bu tarz sorunlar yaşayabilirsiniz. Orijinal oyun satın alın. Hem bulut sisteminden yararlanın. Hemde zararlı içerik barındıracak korsan içeriklere maruz kalıp sistemde kalıcı hasarlara yol açmayın.

Eskiden acer/aspire5742g marka/modelli dizüstü bilgisayarı Windows 7 fabrika çıkışlı olarak kullanıyordum. Bir ara Windows 10 bedava olduğu sıralarda Windows 10 geçiş yaptım ve iyiki geçiş yapmışım diyorum. Bana göre en güncel her zaman daha iyidir daha iyileşecektir.

Windows 10'da da aynı sorun var mıydı? Eğer varsa sorun büyük ihtimal harddiskte olabilir. Bi arkadaşından çalışır durumda olan hard diski takıp dene. Böyle bi çok eskiden Windows XP'li bilgisayarımda NFSU2 trainer vardı ve kendi kendine silinmişti.
Yoktu fakat bunda da yoktu sonradan oldu.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı