Oyunlar bırakmalı mı?

EinstYou

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, ben 15-16 yaşlarında bir gencim. Allah'a şükür neyse, oyunlar konusunda çok şey yaşadım, akademik başarımı düşürdüler, depresyona soktular, gibi gibi. Küçüklüğümden beri oyun oynuyorum, oyunları çok ama çok seviyorum, hatta meslek olarak oyun geliştiricisi olmak istiyorum. Neyse, son birkaç aydır oyunlar beni yanlış yola sürüklüyor. Malum, ergenlik denilen saçma bir dönemden sanırım. Ben size örnek vereyim, siz anlarsınız sorunumu: Stellaris, Blade, NieR: Automata, FF7 Rebirth… Önümde iki seçenek var; ya temelli oyun oynamayı bırakıp hayatıma bakacağım, ya da bu tarz şeyler geçer diyorsanız, hayatta en çok sevdiğim aktiviteye devam edeceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kanka 18'im LoL diye bir bataklığa bulaştım hala oynuyorum uyku düzenim bozuldu oyun oynaman eğlenmek istemen normal bir durum bence ama bir sınırı olmalı bence bağımlılık düzeyine gelmemesi lazım

Merhaba, ben 15-16 yaşlarında bir gencim. Allah'a şükür neyse, oyunlar konusunda çok şey yaşadım, akademik başarımı düşürdüler, depresyona soktular, gibi gibi. Küçüklüğümden beri oyun oynuyorum, oyunları çok ama çok seviyorum, hatta meslek olarak oyun geliştiricisi olmak istiyorum. Neyse, son birkaç aydır oyunlar beni yanlış yola sürüklüyor. Malum, ergenlik denilen saçma bir dönemden sanırım. Ben size örnek vereyim, siz anlarsınız sorunumu: Stellaris, Blade, NieR: Automata, FF7 rebirth… önümde iki seçenek var; ya temelli oyun oynamayı bırakıp hayatıma bakacağım, ya da bu tarz şeyler geçer diyorsanız, hayatta en çok sevdiğim aktiviteye devam edeceğim.

Bunlar geçici şeyler. Oyun bir kültürdür. Sen devam et.

Merhaba, ben 15-16 yaşlarında bir gencim. Allah'a şükür neyse, oyunlar konusunda çok şey yaşadım, akademik başarımı düşürdüler, depresyona soktular, gibi gibi. Küçüklüğümden beri oyun oynuyorum, oyunları çok ama çok seviyorum, hatta meslek olarak oyun geliştiricisi olmak istiyorum. Neyse, son birkaç aydır oyunlar beni yanlış yola sürüklüyor. Malum, ergenlik denilen saçma bir dönemden sanırım. Ben size örnek vereyim, siz anlarsınız sorunumu: Stellaris, Blade, NieR: Automata, FF7 rebirth… önümde iki seçenek var; ya temelli oyun oynamayı bırakıp hayatıma bakacağım, ya da bu tarz şeyler geçer diyorsanız, hayatta en çok sevdiğim aktiviteye devam edeceğim.

Devam et diyenlere bakma devam et ama tür değiş.

Küçükken oyun oynamak istediğimde bilgisayarım ve internetimiz kötüydü. Ergenlik zamanlarında bilgisayarım orta halliydi ama ailem yarım saatlik bir maçı bile zehir ederdi. Orta yaşlara yaklaştım, artık çok arkadaşım kalmadığı için sigara alışkanlığı gibi sadece lol atıyorum, bilgisayarım ve internetim iyi ama artık oyunlarda kendimi yeterince iyi görmüyorum, belim ve kollarım daha çabuk ağrımaya başladı, artık daha fazla sorumluluklarım ve dertlerim var.

Sana verebileceğim pek bir tavsiye yok çünkü bu işin doğrusu nedir çok anlayamadım. Ama o yaşlarında en çok dikkat etmen gereken şey uyku düzenin, bedeni gençken gereksiz yormak ileride çok büyük sorunlara yol açıyor. Biraz klişe gelecek ama söylemeden geçemeyeceğim; çoğu konuda geçerli olduğu gibi her şey kararında güzeldir. Oyun geliştiricisi olmak istiyorum demişsin, ilgi duyabildiğin peşinden koşabileceğin bir şey bulman çok güzel.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı