Oyunlar bırakmalı mı?

Çok kolay konuşuyorsun, verdiğin örnekler biraz alakasız, bu kanallar oyunları oynayıp bunu youtube'a atmıyor, enis kirazoğlunun şu aralar fifa dışında bi serisi yok, genellikle oyun incelemesi yapıyor hepsi, fark var, çok motivasyon sayfası takip ediyorsun galiba, "sevdiği şeyi yapmayacaksa karın tokluğuna yaşamanında alemi yok", ileride çocuğuna dönüp, oğlum kusura bakma ben gençken çar kastığım için şuan da sana çikolata alamıyorum mu diyecek, bu yaşta canını sıkmayın diyorsun fakat, bu yaş dediğin hayatın başlangıcının temeli, 9,10.sınıfta kendini hep oyunlara verirse, ne sosyal ortamı olacak, ne ders çalışabilecek, ne kendini geliştirebilecek, yks desen 9 10 tytyi oluşturuyor, temelini atmazsa kurtaramaz, hadi onu geç, kendini hep oyunlara verirse bu çocuğun bir sosyal ortamı olmayacak, yalnız kalacak, obez olacak, tüm bunları es geçerek "kendiniz istediğinizi yapın ona karışmayın" diyorsan hayata karşı gözünü açmamışsın.
Alakasız mı? Oyun incelemesi yapmak için ne yapacaksın oyunu oynayacaksın? Adamlar bi videolarında 3 5 oyunu birden yorumlayabiliyorlar bunlar vakit gerektiren şeyler ve detaylıca oynamaları gerekiyor. Herkes çoluk çocuk sahibi olacak diye birşey de yok ayrıca. Sanki herkes ders yapıp en iyi okullara giriyor. İyi okula girmeyen adamlar da açlıktan ölmedi. Yok 9.sınıf önemli yok 10 önemli 11 de şunu yapmazsan olmaz yok üniversitede şöyle yapmalı diye diye milletin gençliği kitap başında geçti zaten. Oyunlarla alakalı içerik yapıp en iyi okullarda okuyan adamlardan çok para kazanan birçok insan var örneklerini saydım zaten. Aç falan kalınmıyor yani dostum. İlla işe dökmene de gerek yok keyfini çıkartmak deneyim etmek de yetiyor eskisi gibi Atari değil bu sadece vakit geçirmek için oyalanmak için oynanmıyor. Sosyal ortam bal gibi de oluyor biriyle illa yüz yüze gelmeye gerek yok internetten tanışıp iyi arkadaş olan insan sayısı da çok. Senin kafanda her oyun oynayan adam asosyal sosyal becerisi olmayan insan olarak kodlanmış bu yüzden böyle düşünüyorsun. Ayrıca söylediğim gibi milletin hevesini de kırmayın adam oyun oynamasa kafadan atıyorum satranç oynamayı seviyorum vaktimin çoğunu buna harcıyorum dese aynı şeyi mi diyecektin?

Enis Kirazoğlu Dost Kayaoğlu ve Orhun Kayaalp'den 5 cevapsız arama. Ayrıca bırakacağı varsa bıraksın insanlar sevdiği şeyi yapmayacaksa karın tokluğuna yaşamanın da alemi yok. Gelip de milletin bu yaşta canını sıkmayın kendiniz istediğinizi yapabilirsiniz.
Bu bahsettiğiniz adamlar sadece oyun mu oynuyor başka işleri güçleri yok mu? Hiç bilmediğinden soruyorum yanlış anlaşılma olmasın, açıp baktım bu isimleri ve genelde dillere pelesenk olmuş oyunlar ile alakadar olduklarını gördüm. Tarzları da biraz itici geldi.

Bu bahsettiğiniz adamlar sadece oyun mu oynuyor başka işleri güçleri yok mu? Hiç bilmediğinden soruyorum yanlış anlaşılma olmasın, açıp baktım bu isimleri ve genelde dillere pelesenk olmuş oyunlar ile alakadar olduklarını gördüm. Tarzları da biraz itici geldi.
Sadece oyun oynamıyorlar ama işleri çoğu zaman oyunlar üzerine kurulu. Eğlenceli adamlardır bu arada zamanla izledikçe alıştıkça itici gibi hissetmeniz geçer bence.

Sadece oyun oynamıyorlar ama işleri çoğu zaman oyunlar üzerine kurulu. Eğlenceli adamlardır bu arada zamanla izledikçe alıştıkça itici gibi hissetmeniz geçer bence.
Belki içerikleri bana hitap etmediği için öyle gelmiştir. Bilemiyorum.

Ama şöyle bir durum da var. Oyun üzerine kariyerini kurmak isteyen kaç kişiden kaçı başarılı oluyor? Biz sadece öne çıkan kişileri görüyoruz internette. Garantisi var mı? Ve bu yaptıkları ne kadar sürdürülebilir?

Ama şöyle bir durum da var. Oyun üzerine kariyerini kurmak isteyen kaç kişiden kaçı başarılı oluyor? Biz sadece öne çıkan kişileri görüyoruz internette. Garantisi var mı? Ve bu yaptıkları ne kadar sürdürülebilir?
Garantisi yok. Hangi işin garantisi var? Devlet memuru olmanın bile garantisi yok o yüzden çok önemi yok bence iş olmak zorunda değil zaten bu bir eğlence aracı ve kültürdür boş vaktinin isteyen tümünü kullanır isteyen 1 saatini kullanır kişinin tercihi.

Hangi işin garantisi var? Devlet memuru olmanın bile garantisi yok o yüzden çok önemi yok bence iş olmak zorunda değil zaten bu bir eğlence aracı ve kültürdür boş vaktinin isteyen tümünü kullanır isteyen 1 saatini kullanır kişinin tercihi.
Hiçbir işin garantisi yok ama derece olarak birbilerinden farklılar. İyi üniversitede okuyup doktor, mühendis olup iş bulacağının garantisi oyun üzerine kariyer kuran birine göre çok çok daha fazla değil mi?

Eğlence aracı olmasına diyecek bir şey yok. Ben de zaten oyunlara fazla vakit ayıran birisiyim.

Hiçbir işin garantisi yok ama derece olarak birbilerinden farklılar. İyi üniversitede okuyup doktor, mühendis olup iş bulacağının garantisi oyun üzerine kariyer kuran birine göre çok çok daha fazla değil mi?

Eğlence aracı olmasına diyecek bir şey yok. Ben de zaten oyunlara fazla vakit ayıran birisiyim.
Oranlarını bilmem elbette daha fazladır çünkü sosyal medya işi eskisine göre daha zorken okullara girmek daha kolay. Ama işte insanlar böyle doktor olucam desen hayallerini kovala şöyle yap böyle yap derler ama sosyal medyada tutunmak istiyorum bunu iş haline getireceğim desen aç kalıcaksın derler. Baksan ikisini de yapması zor ama insanlar sevdiği dal olmayınca köstek olmaya bayılıyor.

Ama işte insanlar böyle doktor olucam desen hayallerini kovala şöyle yap böyle yap derler ama sosyal medyada tutunmak istiyorum bunu iş haline getireceğim desen aç kalıcaksın derler. Baksan ikisini de yapması zor ama insanlar sevdiği dal olmayınca köstek olmaya bayılıyor.
Sadece oyun konusunda değil, genel olarak popüler meslek grupları dışındaki mesleklere özellikle ailelerin tutumunu ve bakış açısını biliyorum. Direkt kestirip atıp aç kalırsın git doktor ol diyorlar. Bu yanlış ama işin gerçekçi tarafı da var. Ben yayıncı olacağım diyen bir kişiye de doğrudan destek olmak ne kadar doğru? Tartışılır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı