Gerçekten yorumunu düzenleyip sildin mi yazdıklarını, yanlış anlama ama yaşın küçük anladığım kadarıyla ve oyununu videolardan bakarak yapıyorsun, anlattığın senaryoda bir iş çıkarman neredeyse imkansız. Tek kişi olarak kod, texture, model, sfx, animasyon, UI ve senaryo işini yapan insan çok az.
Ben zaten hayatım boyunca bir sürü gamejam'e katıldım ve oyun yaptım, yerli yabancı oyun sektöründe çalışanlarla tanıştım ve arkadaşlarım da var oyun sektöründe çalışan. Anlattığın klişe senaryodan daha iyilerini de yüzlerce kez gördüm ve merak etme kimse fikrini çalmaz çünkü zaten anlattığın tema çok kez yapıldı
Bu işlere biraz gerçekçi bakmaya ne kadar erken başlasan o kadar iyi, "feature creep" dediğimiz olaya kapılma ihtimalin fazla, yazdığın şeyleri tek bir kişi yapamaz, yaparsa da aklındaki görselle uyuşmayacak bir iş çıkar. Tavsiyem daha küçük projeler ile temelleri öğrenip sonra büyük bir projeye başlaman, yoksa emeklerin boşa gider benden söylemesi. Daha temelleri öğrenmeden texture yapmaya çalışıyorsun, önce ne olduğunu bir araştırıp öğren mesela ondan sonra bu soruyu sor.