Çözüldü Oyunlar Kapanıyor - Device Removed, Device Hung Hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

M3R

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar. Ben bilgisayarımı yaklaşık 1 ay önce topladım. CS:GO ve Rocket League hariç oynadığım oyunlar sürekli kapanıyor veya hata veriyordu. (Oyunlar: Alan Wake, Bioshock Serisi, Dying Light)İnternetten sorunu bayağı araştırdım fakat çözemedim. (Bir de dün FurMarktan GPU Stress testi yaptırdım 4 dakika boyunca sıkıntı çıkmadı. )
Özellikler:
  • Ryzen 5 2600
  • MSI RX590 Armor OC Edition

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Parça hızlarını BIOS'dan değiştirebilirsin. İnternetten rehberlere bakabilirsin. Bu hata özellikle Dying Light'ta görünüyor anlaşılan steam de böyle bir konu var. Biraz ingilizcen varsa eğer oraya da bir bak. Sanırım çözüm bulanlar olmuş.
Dying Light hariç birkaç oyunda yine başıma geldi. (Ryse son of rome , Alan Wake , Bioshock Serisi)
Aynı şey bir kaç hafta önce bana da olmuştu. Şöyle Minecraft oynuyordum (evet oynuyordum arkada groove music açıktı bir anda Minecraft kapandı. Sonra da groove music ve Discord açıktı o da kapandı. Sonra noluyor deyip CS girdim aynısı csde de oldu. Windows güncellemelerini kontrol ettim güncelleme vardı. Güncelledim bir daha olmadı sen de güncellemeyi dene. Sanırım bir sürümden kaynaklanan sorun.
Güncellemelerim tam. Fakat halen oluyor.
Arkadaşlar afterburner yazılımı ile clock speed'İ 1565 mhz den 1465 mhz ye indirdim ve sorunum çözüldü. En azından Dying Light ve Ryse son of Rome oyunlarını kapanmadan yarımşar saat oynayabildim.
Kapanıyor derken? Reset atma vs oluyor mu?
Kusura bakmayın. Şu ana kadar cevaplayamıyordum .Hayır reset atmıyor. Sadece oyun ya direkt kapanıyor ya da hata mesajı verip kapanıyor.
Hatta Dying Light'ta bu hatayı vermişti.
fc85939f7081f1bdbe88.jpg

Merhabalar. Ben bilgisayarımı yaklaşık 1 ay önce topladım. CS:GO ve Rocket League hariç oynadığım oyunlar sürekli kapanıyor veya hata veriyordu. (Oyunlar: Alan Wake, Bioshock Serisi, Dying Light)İnternetten sorunu bayağı araştırdım fakat çözemedim. (Bir de dün FurMarktan GPU Stress testi yaptırdım 4 dakika boyunca sıkıntı çıkmadı. )
Özellikler:
  • Ryzen 5 2600
  • MSI RX590 Armor OC Edition
Okuduğum kadarıyla Overclocklu GPU'larda görülebilen bir hataymış. Fabrika çıkışlı öyle olsa bile. GPU hızını düşürmeyi düşünebilirsin. Olmazsa şöyle bir alıntı yapabilirim. Bunu da dene: Go to your main game folder, open it's properties and take off the check from "only reading" parameter and confirm it to all folders and files in that folder. It helped for me, I playe like 3 hours after that and no crashes.

Okuduğum kadarıyla Overclocklu GPU'larda görülebilen bir hataymış. Fabrika çıkışlı öyle olsa bile. GPU hızını düşürmeyi düşünebilirsin. Olmazsa şöyle bir alıntı yapabilirim. Bunu da dene: Go to your main game folder, open it's properties and take off the check from "only reading" parameter and confirm it to all folders and files in that folder. It helped for me, I playe like 3 hours after that and no crashes.
Oyunun ana dosyasındaki ayarları denedim olmadı.Fakat şimdi afterburner'ı indirdim.Nasıl değiştireceğim hızı?
Şu anki değerler ben hiç karışmadım.Default Settings bunlardı. @Recep Baltaş ağabey lütfen yardımcı olur musun?

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    161,4 KB · Görüntüleme: 153
Son düzenleme:
Aynı şey bir kaç hafta önce bana da olmuştu. Şöyle Minecraft oynuyordum (evet oynuyordum arkada groove music açıktı bir anda Minecraft kapandı. Sonra da groove music ve Discord açıktı o da kapandı. Sonra noluyor deyip CS girdim aynısı csde de oldu. Windows güncellemelerini kontrol ettim güncelleme vardı. Güncelledim bir daha olmadı sen de güncellemeyi dene. Sanırım bir sürümden kaynaklanan sorun.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı