Devletin atacağı adımlarıda ekleyelim buraya, korsanla mücadele etmek önemli.
İnsanı hayvandan ayıran ahlaktır, ahlak yoksa suçta olur, Neden eskiden bu tür olaylar azdı, çünkü ahlak vardı.
Önemli olan asgari ücret değil, önemli olan enflasyondur faizlerdir dövizdir, asgari ücret ne kadar yüksek olursa olsun, enflasyonist baskı varsa, faiz yüksekse, döviz yukarıdaysa asgari ücretin önemi yok, bunları düşük tutmaktır önemli olan.
Öncelikle söylediklerinden pek bir şey anlamadım, karman çorman yazmışsın, anladığım kadarıyla cevap vereceğim, şimdi soruyorum enflasyon fiyatlar genel seviyesindeki artışı temsil etmez mi? Gelirler artınca enflasyon artmıyor mu? Türkiye'de enflasyon kaç seviyesinde? Döviz ne durumda? Faizler ne? Bunların önemi yok demişsin, nasıl yok. Türkiye'nin 160 milyar dolar ihracatı var doğru, kazandığımızdan çok harcıyoruz doğru, enflasyon'a etkisi(bir çok etkisi)var doğru, Almanya ile kıyaslamışsın, ama Almanya ne yapıyor, teknoloji üretiyor, Türkiye'nin teknoloji'si sanayisi o kadar gelişmiş mi ki üretip ihraç etsin, arz olmadan enflasyon nasıl düşsün, ben sana ilkinde enflasyon'nun sebeplerini mi söyledim? Sana bundan mı oluyor enflasyon dedim? Tamam bazı yerlerde haklısın, ama hatalarınıda düşün. mesela 5 bin TL asgari ücret aldığını düşün, kira 3 bin TL oldu, gelir arttı'da ne oldu, fiyatlarda artmaz mı? Önemli olan onların fiyatını düşürmek değil mi? Üretmek önemli değil mi? Ve birde ahaha demişsin, ayıp değil mi alay eder gibi, ben seninle alay mı ettim, umarım anlatabilmişimdir, vesselam.Ahahaa, hadi asgari ücret hep 400 dolar olsun, dolar artmıyor, enflasyon yok. Hani nerde öenmli olan enflasyon. Hadi 1 dolar 1 TL olsun, 400 TL asgari üret yani 400 dolar. Enflasyon hiç çıkmıyor, enflasyon yok diye maaşa da zam yapılmıyor. Hani nerde önemi. Tamam önemli, sabit tutulmalı ama, ülkelerin kazancı da önemli. Senin ülkecek 80 milyonun kazandığı yıllık para, 160 milyar dolar, Almanya'nın ise 2 triyon dolar, o adamlar o kadar asgari ücreti verebiliyor, verebildiği için zaten enflasyon olmuyor, adamların parası geçinmesine yetiyor. Biz ise 160 milyar dolar kazancımız var, 220 milyar dolar harcamamız var, enflasyon da buradan kaynaklanıyor. Ücretler yüksek olsa enflasyon olmaz. Ha ücretler nasıl yüksek olacak, sanayi yok gibi bir şey, tarım yok gibi bir şey, kazanç kapısı yoksa 400 dolar asgari ücrete talim yaparız, isterse dolar 10 olsun, isterse 1 olsun dolar bazında değişmiyor. Ha bir anda develasyon olduğu zaman sen maaşa zam gelmeden dolar iki katı olursa o zaman çok zarara uğrarsın paran erir.
Demeye çalıştığını şimdi daha iyi anladım, benim dediğim ise şuydu, gelirleri arttıracağımıza fiyatları düşürelim, ithalatımız ihracatımızdan fazla bunun farkındayım, bu enflasyon'nun sebeplerinden biri, benim sana dediğim gelirleri ne kadar arttırırsan arttır fiyatlar yüksek olduktan sonra önemi olmayacağıydı, neyse iyi günler.Arkadaş anlamıyor musun? Çok basit! 220 milyar dolar mı harcıyoruz, 300 milyar dolar kazaırsan eflasyon diye bir şey kalmaz, herkes rahat geçinir, para bile biriktirir. Önemli olan o ücretleri verebilecek iş imkanları, fabrikalar, vs. Bunlar olmadığı zaman, enflasyon artar. Enflasyona bir çok şey etki eder. Sen az kazancında 20.000 euorluk arabayı 48 ayda alırken, bunu da krediyle yaparken, elin oğlu, o arabayı 6 ayda belki hiç kredi kullanmadan, kullansa bile az bir miktar ile hallediyor. Bu kadar fazla kerdi kullanılan ülkede de faizler yerinde durmaz her halde. Onlar artacak, devlet para yetiştiremiyor, para basıyor, dolar artıyor daha doğrusu TL değer kaybediyor, maaşlar zamlanıncaya kadar, 400 dolar asgari ücret 380 dolara düşüyor, zamla birlikte eski yerini alıyor. Bir sürü etken var. Yani 400 dolar ile %42 insan yaşamaya çalışıyor hatta ayranı yok içmeye araba almaya kalkıyor.